Published On: Pet, lis 2nd, 2020

“U Mostaru smo i žive smo..”

U Galeriji kraljice Katarine u Mostaru, u utorak, 6. listopada s početkom u 19 sati bit će otvorena izložba „Žive smo“ njemačke autorice Cornelije Suhan. Izložbeni postav čini 11 panela s 12 fotografija bosanskohercegovačkih žena koje su preživjele rat u bivšoj Jugoslaviji od 1992. do 1995.

Žene s fotografija su ujedno korisnice programa Udruženja Snaga žene, u čijoj je organizaciji postavljena izložba, s kojom su hrabre žene podijelile s nama svoju životnu priču.

Predsjednica Branka Antić Štauber povodom otvorenja izložbe ističe da se fotografijama želi izazvati empatičnost prema žrtvama kojima je potrebna psihološka pomoć i socijalizacija,  ukazati na probleme u izgradnji postkonfliktnog društvu i na nužnost progona počinitelja kaznenih djela.

”Ovim ženama smo tijekom radne terapije omogućili i socioekonomsku rehabilitaciju. Naime, osobe zarobljene siromaštvom često nisu u stanju brinuti o ostalim aspektima života jer su prisiljene skrbiti o egzistenciji!”, kazali su organizatori.

Udruženje Snaga žene od 1999. djeluje u Tuzlanskoj županiji te u istočnoj Republici Srpskoj i u drugim krajevima BiH, a pruža psihološku, socijalnu, medicinsku, pedagošku i pravnu pomoć ženama, posebice adolescenticama koje su pretrpjele različita ratna i postratna traumatska iskustva.

Njemačka umjetnica Cornelija Suhan i predsjednica sestrinskog udruženja u Dortmundu već 18 godina s Udruženjem Snaga žene surađuje na programima podrške bosanskohercegovačkim ženama u zacjeljivanja ratnih trauma.

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>