Published On: Čet, lis 20th, 2016

U Mostaru počela sjednica Vlade Federacije BiH


U Mostaru je počela sjednica Vlade Federacije BiH na kojoj će biti razmatrano davanje suglasnosti Javnom poduzeću Ceste Federacije BiH d.o.o. Sarajevo na Okvir politike preseljenja (OPP) za projekt modernizacije cestovnog sektora FBiH za razdoblje 2014.-2020. godina.
Riječ je o dokumentu pripremljenom sukladno Zakonu o eksproprijaciji, Operativnoj politici Svjetske banke o nedobrovoljnom preseljenju i međunarodno prihvaćenim dobrim praksama, obzirom da aktivnosti na Programu za modernizaciju magistralnih cesta u FBiH uključuju i eksproprijaciju nekretnina, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH
Na dnevnom redu je i Prijedlog odluke o osnivanju Savjetodavnog stručnog tijela za istraživanje i eksploataciju nafte i plina za Federaciju BiH, čiji je zadatak da Vladi FBiH pruži stručne informacije i savjetodavne usluge u naftnoj industriji, eksploataciji nafte, koncesijama, kao i druge preporuke i mišljenja vezana za ovu oblast.
Vlada Federacije BiH razmatrat će Prijedlog odluke o izboru korisnika grant sredstava utvrđenih u Proračunu FBiH za 2016. godinu Federalnom ministarstvu energije, rudarstva i industrije, te raspodjeli 2,99 milijuna maraka prema odobrenim zahtjevima za financiranje razvojnih projekata gospodarskih društava iz oblasti namjenske industrije.
Na prijedlog Federalnog ministarstva zdravstva, danas će se Vlada izjasniti o raspodjeli dijela prihoda u iznosu od 553 841 maraka uplaćenih u Proračun FBiH u 2015. godini, ostvarenih po osnovu naknada za priređivanje igara na sreću, a namijenjenih oblasti zdravstva.

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>