Published On: Pet, kol 12th, 2022

U Mostaru opljačkani poljski hodočasnici, iz torbe voditeljice puta otuđeno 8000 eura…

Dok su u Hrvatskoj mnogi još pod dojmom teške prometne nezgode s 12 poginulih u kojoj je 6. kolovoza autobus poljskih registracija sletio s kolnika na autocesti Varaždin – Zagreb, sada iz Mostara stiže neugodna vijest da su pokradeni poljski turisti, točnije njihova voditeljica Katarzyna Darmach Pauch.

“U oba slučaja radilo se o hodočasnicima koji su putovali u Međugorje. Krađa u Mostaru se dogodila kod franjevačke crkve i samostana sv. Petra i Pavla”, piše Slobodna Dalmacija.

Nepoznati lopov ili više njih su iz torbe voditeljice grupe otuđili oko 8000 eura, što je bio novac kojeg su joj hodočasnici prethodno dali za troškove putovanja u Međugorje, odnosno za smještaj, hranu… Vjernici su iz župe Lodzka u gradu Lodzu i nakon tog nemilog događaja su sa svojim župnikom Krzysztofom Milczarekom pohodili župu sv. Jurja u Sućurju na otoku Hvaru.

Dočekao ih je župnik fra Stipo Marčinković kojemu su nakon misnog slavlja i pripovijedali o nemilom događaju u Hercegovini. Među ostalim, kazali su da su događaj prijavili mostarskoj policiji od koje očekuju vijesti oko otkrivanja počinitelja kaznenog djela i vraćanja otuđenog novca.

guest
1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Anonimac
Anonimac
1 mjesec prije

. N . &