Published On: Sub, ruj 22nd, 2018

U moru negativnih vijesti, tračeva, žutila, evo jedne jako lijepe vijesti o jednom Livnjaku

Livanjski “Bajker” s adresom u Splitu cijelo ljeto pomaže siromašnima

U moru negativnih vijesti, tračeva, žutila, negativnih komentara naše svakodnevnice uspio sam doći do jedne jako lijepe i pozitivne vijesti. Još pogotovo kad se radi o našem Livnjaku, ta vijest dobiva i posebno notu lijepoga za nas, piše livnovine.com.

Naime, naš sugrađanin koji živi i radi u Splitu, nekako daleko od očiju javnosti, bez prevelike pompe, radi za svoju zajednicu. Često ga možete vidjeti u Livnu, na trgu kralja Tomislava u njegovom ritualu ispijanja kave (ogroman čovjek od cca 190 cm i 120 kg).

Marin Vrgoč, dakle, radi za Yacht Week, organizaciju koja u Splitu odvodi imućne turiste na sedmodnevna krstarenja Jadranom. To je manje-više poznato, ali ono što nije poznato jest to, da nakon sedam dana krstarenja, Marin i njegovi prijatelji iz Moto Kluba Specijalne policije, po završetku obilaze marine po Splitsko-dalmatinskoj županiji te prikupljaju neiskorištenu, neotvorenu, zapakiranu hranu koja je ostala.

Zatim istu tu hranu, piće i potrepštine odvoze u socijalnu samoposlugu u Splitu, gdje beskućnici i siromašni mogu potpuno besplatno tu hranu preuzeti za svoje potrebe.

Moto Klub Specijalne policije iz Splita će uskoro, u suradnji s poznatim kuharom Nevenom Aljinovićem, organizirati humanitarnu večeru gdje će spomenuti kuhar kuhati mnogobrojna jela za beskućnike i siromašne.

Akcije prikupljanja hrane za socijalne samoposluge odradili su skoro 20 puta ovoga ljeta i ne planiraju prestati i sljedeće godine, odnosno sljedećeg ljeta, a do nove sezone Yacht Week-a vjerojatno će pronaći nove načine na koje će moći pomoći svojim sugrađanima kojima pomoć uistinu treba.

Bravo Marine, bravo Moto klub Specijalne policije!

livnovine.com

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare