Published On: Čet, ruj 30th, 2021

U Melbourneu rekordan broj zaraženih unatoč dvomjesečnom lockdownu

U MELBOURNEU je broj zaraženih dosegao rekordne razine u četvrtak, a liječnici to pripisuju ilegalnim kućnim okupljanjima radi gledanja ključnih sportskih događaja za vrijeme gotovo dvomjesečnog lockdowna.

Vlasti u Victoriji, gdje se Melbourne nalazi, procjenjuju da se blizu trećine novih zaraza od ukupno 1438 može povezati s kućnim okupljanjima prošlog vikenda, na kojima se gledalo veliko finale australskog nogometa.

“Mnogi od tih slučajeva mogli su se potpuno izbjeći… Ne pokušavam ikoga okrivljavati, samo pokušavam objasniti jer će se mnogi ljudi pitati kako je to moglo otići tako brzo, tako daleko”, rekao je državni premijer Daniel Andrews na konferenciji za novinare.

Dužnosnici su ustanovili da je brojka od četvrtka, skok od 50 posto prema 950 slučajeva u srijedu, “velik zastoj” u suzbijanju epidemije, dok se utrkuju u cijepljenju 5.5 milijuna odrasle populacije u toj saveznoj državi.

Polovica stanovništva u državi starija od 16 godina primila je prvu dozu, što je ispod nacionalnog prosjeka od 53 posto, jer su dužnosnici nakon povećanja zaliha prepolovili intervale između primanja Pfizera u državnim centrima za cijepljenje na tri tjedna.

guest
2 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Toni
Toni
1 mjesec prije

Ma Australija je gora od Hitlerove Njemačke. Sve blokirano. Smiješ samo 5 km daleko od kuće otići uz sva ostala ograničenja i zahtjeve.

ma je li?
ma je li?
1 mjesec prije

Ovo je plan za čitav svijet. Sve radi ” zdravlja”. Daleko vam kuća bila od naše, kao što i jest Australija konc logor.