Published On: Sub, tra 8th, 2017

U MASOVNE DEMONSTRACIJE PROTIV VUČIĆA UKLJUČUJU SE I VOJSKA I POLICIJA Na prosvjede ‘protiv diktature’ koje vode studenti izlaze već danas

Prosvjede studenata i mladih “Protiv diktature”, koji su održani u petak navečer u svim većim gradovima Srbije, podržali su sindikati policije i vojske Srbije i najavili da će im se u subotu pridružiti.

Zbog lošeg položaja i standarda zaposlenih, sindikati vojske i policije već su ranije organizirali svoje prosvjede, ali ih, kako navode, teška situacija prisiljava da ponovno izađu na ulice.

Sindikati policije i vojske podržali su u petak studentske prosvjede “Protiv diktature”, organizirane zbog pobjede Aleksandra Vučića u neregularnim uvjetima predsjedničkih izbora, te najavili da će im se pridružiti u subotu 8. travnja.

Nakon što je sindikat u policiji objavio priopćenje s porukom da “treba poslušati djecu”, i vojska je objavila da će u subotu u podne zajedno s njima i studentima izaći na ulice i prosvjedom “Ministri voljno” i “Nema predaje” izraziti nezadovoljstvo stanjem u zemlji i načinom na koji ih sustav tretira, objavili su beogradski portali.

Na petom uzastopnom prosvjedu studenti u Beogradu su nosili transparente: „Narod gladuje, elita se raduje”, “Nećemo biti radnici na crno”, “Tko laže taj je Vučić”, “Politika nije profesija” i “Nitko ne smije biti gladan i bez kuće”.

Pored uobičajenih, demonstranti u Novom Sadu nosili su i transparente s natpisima “Srbija se umiriti ne može”, “Srbija nije Vučićeva prćija”, “Dok vladaju amateri, stradaju proleteri”, “Neću da budem jeftina radna snaga”, “RIK – republička izborna krađa”…

Student Miran Pogačar pozvao je nazočne da se u subotu priključe prosvjedima sindikata vojske i policije u Beogradu.

Studenti, inače, traže smjenu članova Republičkog izbornog povjerenstva, Regulatornog tijela za elektroničke medije, uredništva državne televizije – RTS, sređivanje biračkih popisa i smjenjivanje predsjednice Skupštine Srbije Maje Gojković zbog suspendiranja rada parlamenta.