Published On: Uto, ruj 18th, 2018
#3rd | By Desk

U Ljubuškom radionica o očuvanju slivova u Hercegovini

JP Parkovi d.o.o. Ljubuški i Referentna grupa – Čapljina organiziraju radionicu pod nazivom “Upravljanje, korištenje, zaštita i očuvanje prirodnih resursa u slivu Tihaljina – Mlade – Trebižat” koja će se održati u prostorijama poduzetničkog inkubatora, u poslovnoj zoni Zvirići 21. rujna, s početkom u 9:30 sati.

Uvažavajući domaće i svjetske trendove u zaštiti, očuvanju, korištenju i upravljanju prirodnim resursima, JP “Parkovi” d.o.o. u suradnji i partnerstvu s Referentnom grupom nastojat će prezentirati i razvijati upravljačke i zaštitarske okvire za dugoročno i održivo upravljanje prirodnim resursom kakav je vodopad Kravica, ali i cijeli riječni tok Tihaljina – Mlade -Trebižat od Peć Mlina do ušća u Neretvu, naveli su iz JP “Parkovi”.

Planirana radionica bila bi jedan od alata kojim se želi potaknuti lokalnu zajednicu na uključivanje u turističku priču te stvaranje jedinstvenog turističkog brenda i Hercegovine kao konkurentne turističke destinacije.

U programu sudjeluju Vedran Markotić, ravnatelj JP “Parkovi”, Zdravko Kutle, ravnatelj Parka prirode Blidinje, Nikša Vuletić, ravnatelj JP Vjetrenica – Popovo polje, mr. sc. Nebojša Jerković iz “Natura 2000” koja će imati i svoju fotoizložbu, dr. sc. Marlena Ćukteraš i drugi.

Nakon programa planiran je obilazak vodopada Kravica i razgledavanje izložbe foto kluba “Fokus” te obilazak arheološkog muzeja na Humcu i vodopada Koćuša./Fena/HMS/

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare