Published On: Wed, Jul 5th, 2017

U krivolovu ubio prijatelja, treći slučaj u BiH u posljednjih mjesec dana

Na lokalitetu Bugara kod Bihaća sinoć od 23 sata ubijen je 36-godišnji Rasim Smajić, potvrđeno je za Klix.ba iz Ministarstva unutarnjih poslova USŽ.

Smajića je ubio njegov prijatelj Elmin Felić (1993.) hicem iz puške.

“F. E. je lišen slobode i nad njim je zavedena kriminalistička obrada”, kazala je za klix.ba Snežana Galić, glasnogovornica MUP-a USŽ.

Prema njenim riječima, Smajić i Felić su se nalazili u lovu, odnosno krivolovu, a za sada nije jasno pod kojim okolnostima je došlo do ubojstva.

S obzirom na to da se radi o izrazito nepristupačnom terenu, uviđaj nije bilo moguće započeti sinoć u kasnim noćnim satima, već se obavlja jutros od 7 sati.

Na licu mjesta trenutno se nalaze pripadnici PS Bihać i pripadnici Sektora kriminalističke policije MUP-a USŽ, a pod nadzorom dežurnog tužitelja.

Ubojstvo na Bugaru u blizini Bihaća treći je slučaj ubojstva u lovu u manje od mjesec u našoj zemlji.

Podsjećamo, u lovu na području planinskog prevoja Korićine, koji se nalazi između Livna i Glamoča, u subotu 10. lipnja poginuo je 57-godišnji I. M. iz Livna, kojeg je pucnjem iz lovačke puške nehotice ubio njegov prijatelj 83-godišnji I. M.

Admir ef. Vuković, tridesetšestogodišnjak iz Zavidovića, koji je živio u Mokronogama, gdje je i vodio tamošnji džemat, ubijen je, a njegov zet Mesud Krajinić je ranjen 27. lipnja tijekom krivolova u mjestu Stoga u Zavidovićima. Na njih su, dok su nosili hranu životinjama, pucali otac i sin P. H. i E. H.