Published On: Uto, sij. 16th, 2018

DEMOKRACIJA PO KOSOVSKI: Ubijen lider Srba Oliver Ivanović, u blizini mjesta atentata pronađeno zapaljeno vozilo

Nepoznati napadači navodno su upucali 65-godišnjeg Ivanovića dok je ulazio u prostorije svoje stranke.

Prema neslužbenim informacijama, politički lider kosovskih Srba je u teškom stanju primljen u bolnicu te je podlegao teškim povredama. Ovu informaciju za srbijanske medije je potvrdio i Ivanovićev odvjetnik Nebojša Vlajić.

U ovom trenutku nije poznat motiv pucnjave. Policija je na mjestu nesreće pronašla četiri čahure, a za sada je ustanovljeno da je na Ivanovića nepoznati muškarac pucao iz pištolja.

Zamjenik komandira policije Kosova Besim Hoti izjavio je za kosovske medije da sve policijske snage tragaju za napadačima na Ivanovića. Dio Kosovske Mitrovice u kojem se desio napad blokirale su jake policijske snage.

Ivanović je srbijanski političar s Kosova. On je bio državni tajnik za Kosovo i Metohiju u bivšem Ministarstvu za Kosovo i Metohiju. Bio je član Socijaldemokratske partije, politički i humanitarni lider kosovsko-metohijskih Srba  Kosovske Mitrovice.

Oliver Ivanović rođen je 1. travnja 1953. godine u selu Rznić kod Dečana.

Osnovnu i Mašinsko-tehničku školu završio je u Kosovskoj Mitrovici. Bio je pitomac Vojne akademije u Zagrebu, ali je napušta poslije tri godine. Završio je Mašinski fakultet u Mitrovici, a u Prištini je diplomirao i na Ekonomskom fakultetu.

Radio je u mitrovačkom transportnom poduzeću ‘TransKosovo’, tvornici keramičkih pločica ‘Mozaik’ i predstavništvu firme ‘Hepok’ iz Mostara.

Od 1991. do 1998. bio je na čelu sportskog centra u Kosovskoj Mitrovici. Na mjestu zamjenika generalnog direktora kompanije ‘Feronikl’ iz Glogovca proveo je period do 2004. godine, kada je postao direktor Nacionalne službe za zapošljavanje za Kosovo.

Od 2008. nalazio se mjestu državnog tajnika u Ministarstvu za Kosovo. Bio je član Socijaldemokratske partije koja više ne postoji. Bio je instruktor i međunarodni karate sudac. Bio je i predsjednik karate kluba ‘Trepča’. Bio je oženjen i otac tri sina.

 

Pošalji ovaj članak prijateljima:

Pravila ponašanja na Poskok.info ilitiga po stranjski Disclaimer