Published On: Sun, Aug 16th, 2020

U Karlovcu na koronu pozitivno jednogodišnje dijete, testirali su ga prije odlaska na operaciju u inozemstvo

24.03.2020., Karlovac – Dezinfekcija vozila Hitne medicinske pomoci provodi se zbog epidemije koronavirusa.
Photo: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

U Karlovačkoj županiji od danas imaju još četvero novozaraženih, a među njima je i tek godinu dana staro dijete. Riječ je o djetetu s područja grada Karlovca, koje nema simptoma bolesti i za koje zasad nije poznato kako se zarazilo.

Kako su izvijestili iz Stožera za civilnu zaštitu, dijete je testirano prije odlaska na operativni zahvat u inozemstvo i tada je otkriveno da je pozitivno na koronavirus. Svi njegovi kontakti, kao i kontakti ostalih novozaraženih stavljeni su u samoizolaciju.

JOŠ TROJE NOVOZARAŽENIH

Kad je riječ o još troje novozaraženih o kojima su izvijestili danas, navodi se kako je riječ o jednoj mlađoj i jednoj ženskoj osobi srednje životne dobi, te starijem muškarcu. Mlađa žena i stariji muškarac su s područja grada Karlovca, a žena srednje životne dobi s područja Vojnića. Ona je otkrila da je pozitivna, jer se testirana na koronavirus prije povratka na posao s godišnjeg odmora.

Karlovački stožer još jučer je izvijestio kako imaju četvero novozaraženih koji su se vratili s ljetovanja. Danas su naveli kako je riječ o mlađim osobama koje su boravile na području Makarske, Vodica, Hvara i Splita. Ukupno su do sada na području Karlovačke županije oboljele 124 osobe. U samoizolaciji se nalazi 121 osoba.