Published On: Pet, stu 7th, 2014

U Kaknju nakon fizičkog zlostavljanja preminulo dvogodišnje dijete: Slagali da je palo na beton!

Pripadnici sektora kriminalističke policije MUPZDK-a u Kaknju su lišili slobode i predali u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu osobu V.S. zbog sumnje da je počinila krivično djelo nasilje u porodici, tokom kojeg je došlo do teškog povređivanja djeteta rođenog 2012. godine.

 

Dijete je usljed nanošenja teških tjelesnih povreda preminulo u Kantonalnoj bolnici Zenica.

 

Prema prvoj policijskoj prijavi od Službe hitne medicinske pomoći u Kaknju, u utorak je u pratnji osoba V.S. i S.N., dovezeno dijete s povredama, koje je navodno zadobilo prilikom pada na betonsku podlogu u dvorištu kuće.

 

Dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva ZDK-a izdao je naredbu da policijski službenici utvrde činjenice i okolnosti pod kojim je došlo do povređivanja djeteta, a pregledom spornog dvorišta nisu pronađeni tragovi koji bi ukazivali na mjesto pada, niti su kroz obavljene razgovore utvrđeni svjedoci događaja.

 

U srijedu, 5. novembra, dežurna služba Policijske stanice Kakanj je obaviještena od medicinskog osoblja Kantonalne bolnice Zenica da je dijeteS.A. preminulo usljed zadobijenih povreda, a dežurni kantonalni tužilac je naložio obdukciju radi utvrđivanja vrste i načina nastanka povreda koje su uzrokovale smrtnu posljedicu.

 

U prosekturi Kantonalne bolnice Zenica izvršena je obdukcija tijela smrtno stradalog djeteta kojom je utvrđeno da se radi o nasilnoj smrti, uzrokovanoj subduralnim krvarenjem.

 

Nakon izvršene obdukcije i drugih poduzetih mjera došlo se do operativnih podataka da konstatovane povrede nisu posljedica pada nego mogućeg fizičkog zlostavljanja.

 

Policijski timovi su, u skladu s uputama i nalozima dežurnog tužioca, preduzeli mjere i radnje na rješavanju i dokumentovanju izvršenog krivičnog djela, nakon kojih su u Kaknju lišene slobode dvije osobe.

 

Istražne radnje u ovom slučaju su u toku.

 

(Fena/md)

 

14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare