Published On: Mon, Sep 28th, 2020

U jeku ‘afere Janaf’ hrvatski predsjednik i premijer ne prestaju s ‘podbadanjima’

Predsjednik Zoran Milanović ovih dana žestoko je komentirao aferu Janaf, a za Dnevnik Nove TV iz Vlade su odgovorili da očekuju da se predsjednik ispriča.

Predsjednik Zoran Milanović s 50. manifestacije “Branje grožđa” u Pregradi poslao je poruku premijeru Andreju Plenkoviću. Želi se, kaže, s njim sastati kako bi razgovarali o problemima u sustavu. Smatra da istražna tijela zlouporabljuju poziciju sile i da politika, prije svega predsjednik Vlade, treba zaštititi ustavni poredak. Nakon što se jučer nije mogao sjetiti je li i sam posjećivao Kovačevićev klub u vrijeme karantene, danas je priznao da je tamo bio s načelnikom glavnog stožera.

Iz Vlade za Dnevnik Nove TV poručuju kako kazneni postupci koji su u tijeku kao i neovisan rad DORH-a, policije i Uskoka nisu teme za razgovor. A od predsjednika očekuju da se prvo ispriča svima koje vrijeđa i da se stabilizira, a tek onda dogovor o sastanku.

A razlog svog dolaska u klub za vrijeme lockdowna opravdao je kako ga je zvao prijatelj iz Dalmacije te da je bilo puno hrane koje je trebao baciti jer ju nije imao kome dati, i onda smo se našli tamo jer je bilo praktičnij, kazao je dodavši kako je to „tako bezvezna tema”.

(Izvor: PolitikaPlus)