Published On: Čet, ožu 26th, 2020

U Italiji u jednom danu umrlo 662 ljudi

U Italiji je u 24 sata umrlo 662 ljudi.

Razmjeri epidemije u Italiji su najgori u svijetu. Samo u Lombardiji zabilježeno je novih 2500 slučajeva zaraze koronavirusom.

“Nažalost, brojke nisu baš lijepe, broj zaraženih se povećao malo previše u odnosu na protekle dane. Imamo 2500 novih infekcija”, rekao je predsjednik Lombardije Attilio Fontana.

“Moramo procijeniti radi li se o nečemu izvanrednom ili je u pitanju trend u porastu, što nikako ne bi bilo dobro za nas”, dodao je i iskazao zabrinutost:

“Osobno sam zabrinut. Ne znam je li ovo novi vrhunac. Svjetska zdravstvena organizacija i naše institucije govore što treba raditi, a što ne.”

Ipak ima i nečeg dobrog u cijeloj priči

Dobra vijest za Italiju je da je broj novozaraženih u padu već četiri dana, što ukazuje na stabilizaciju krivulje epidemije.

“Očito smo u stabilizacijskoj fazi zaraze”, kazao je dužnosnik Civilne zaštite Agostino Miozzo.

“Ako želimo da se krivulja epidemije stabilizira i zatim počne padati, apsolutno je nužno održati socijalno distanciranje”, dodao je.

Šef stožera nema koronavirus

Šef talijanske civilne zaštite Angelo Borelli i glavni čovjek u borbi protiv koronavirusa jučer nije bio na konferenciji za medije jer je imao temperaturu, a danas je objavljeno da je negativan na koronavirus.

Borrelli je od srijede u karanteni zbog povišene temperature i pati od blažeg oblika gripe, no radi od kuće i u stalnom je kontaktu s kriznom jedinicom agencije.