Published On: Sun, Apr 5th, 2020

U Italiji najmanji broj umrlih u posljednja dva tjedna

U Italiji je u posljednja 24 sata od koronavirusa umrlo 525 ljudi, što je najniži dnevni broj smrtnih slučajeva u posljednja dva tjedna, objavila je u nedjelju civilna zaštita.

To je za četvrtinu manje u odnosu na broj umrlih u subotu (681). Raniji manji broj umrlih je zabilježen 19. ožujka (427).

U Italiji je od Covida-19 umrlo gotovo 6.000 ljudi i to je zemlja s najvećim brojem umrlih na svijetu, prema službenim podacima.

“Krivulja je počela padati”, rekao je predsjednik instituta zdravstva Silvio Brusaferro. “Pad broja umrlih je jako važan podatak”, dodao je, prenosi Hina.

“Ukoliko ti podaci budu potvrđeni, morali bismo razmisliti od drugoj fazi” u Italiji, koji predviđa nastavak produktivne aktivnosti trećeg europskog gospodarstva. Vlasti su drugu fazu opisale kao “razdoblje suživota” s virusom.

“Ti rezultati su postignuti naporima iz dana u dan i važno je zadržati mjere koje su pridonijele spuštanju krivulje”, dodao je.

Gotovo četiri tjedna 60 milijuna Talijana su izloženi strogima ograničenjima sloboda, uz zabranu okupljanja, drastično ograničnje kretanja i znatno usporenje gospodarskih aktivnosti.

Da bitka još nije dobivena upozoravaju sanitarne vlasti koje su zabilježile blizu 3000 novozaraženih u posljednja 24 sata.