Published On: Uto, svi 3rd, 2022

U ismijavanju Milanovićeve inicijative ima i elemenata državnog udara. O tome nitko ne govori…

Zamislimo ovu situaciju. Francuski predsjednik Macron iznese ne sadašnjem skupu NATO-a predsjedničku inicijativu u ime Francuske. Francuska Vlada ga nazove štetočinom.

Biden iznese nekakav vanjskopolitički stav u ime ureda predsjednika. State Department ga nazove štetočinom.

I možemo tako redom od zemlje do zemlje.

I svaki put reakcije svijeta bi bile sljedeće: Koji klinac se događa u ovoj zemlji? 

Ta njihove vlade ne poštuju instituciju Predsjednika. Obaraju vanjsku politiku vlastite zemlje! Rade državni udar , podrivaju ustavni poredak! Itd.

Ovo o čemu govorimo upravo se kao što znate događa u Hrvatskoj. Vlada RH podriva ustavni poredak države Hrvatske.

Nastoje omalovažiti instituciju Predsjednika RH. Canceliraju ga pred svijetom.

I niti jedan medij u RH ne propituje taj dio. Svi pišu o kontroverznosti inicijative. Te se ti tekstovi prenose u EU.

No eto doznali smo dakle da oni u Vladi RH ipak imaju hera i kuraža kad treba napasti svog. I izdati svog.

I da su mogli ovako otrovne strelice svo ovo vrijeme upućivati tamo gdje im je i mjesto.

Recimo na neke adrese u Sarajevo, prema OHR-u ili prema Mesiću dok je ovaj kršio Ustav RH i dilao hrvatske arhive stranim državama. No tada su MattGranićevi HDZ anđeli kategorički šutjeli.

Da Plenković poštuje Ustav RH, i instituciju Predsjednika RH, da Vlada RH pred EU i NATO nastupi  jedinstveno, sinergijski s Predsjednikom RH, ne bi mediji Zelenih i NGO mediji po Europi pisali  o “kontroverznosti hrvatskog prijedloga”:

I taj prijedlog nitko ne bi smio nazvati ucjenom. Budući da je nešto takvo odavni praksa i u EU i u NATO-u. O tome je  jučer javno govorio Raspudić pročitavši osam primjera gdje su neke članice EU i NATO-a i to jako malene zaustavljale velike inicijative dok se nisu ispunili njihovi uvjeti.

Takva inicijativa iz Hrvatske bila bi zapravo test Europi i NATO-u. Znali bismo jesmo li im partneri ili sluge. Jesmo li im država partnerica ili K+ nacija.

Taj test bi nam jasno do znanja je li određenim silama na Zapadu  baš toliko stalo do uništenja ustavnih prava Hrvata u BIH da su zbog tog spremne Švedsku i Finsku staviti van NATO kapuljače.

Ako im je cilj smanjenje Putinovog utjecaja na Sjeveru Europe zašto im  jačanje tog utjecaja ne smeta u BIH?

Što nam žele reći? Da švedska i finska djeca ne smiju ginuti a da BH djeca mogu?

Na testu je već i sam  Hrvatski Sabor. Oni će morati glasati, je li im važnije ostati vazalna institucija Europe kojom šefuje vazalni Plenković ili su samostalno izabrani zastupnici koji odgovaraju svojim biračima.

I sam Plenković je na testu. On će konačno morati odgovoriti je li mu važnije da Europljane i NATO uvjeri kako je Milanović Putinov igrač, i pobijedi u toj politikantskoj protuustavnoj igri ega, ili se naprosto sabere, krene raditi državnički, u općem nacionalnom interesu Hrvatske, shvati da prijedlog Predsjednika države nije osoban, niti usmjeren protiv njega ili RH Vlade i da konačno narod hrvatski može svjedočiti situaciji gdje RH Vlada usklađuje svoju vanjsku politiku s Predsjednikom te sinergijski s njim nastupa prema NATO i EU institucijama s jednim potpuno minornim i lako provodivim apelom.

Apelom koji je u konačnici u interesu i EU i NATO-a ako Hrvate u BIH promatraju ne samo kao Hrvate nego kao EU i NATO državljane koji na 27% BIH čuvaju BIH suverenitet i provode EU i NATO interese. Dok se za ostala dva teritorija u BIH to ne može reći.

Neka nas netko uvjeri da teritorij RS nije proruski  ili da Prostor SDA, koji su u ratu zvali “Prostorom Džihada” nije proiislamistički? Prostor na kojem primaran utjecaj imaju bliskoistočne sile. Uostalom nije nam poznato da je Šefik Džaferović sređivao BH pasoše borcima sa Zapada. Ali jeste ljudima Al Qaede. “Velikim borcima za jedinstvenu probosansku BIH”.

Da su u HDZ-u RH konačno stisnuli svoj ego i jednom odigrali za svoj narod, narod koji im je stvarao tu partiju, da su to uradili samo jednom,  da je kojom srećom RH Vlada skupina mudrih umjesto skupina narcisoidnih, da služe narodu umjesto što koriste državne pozicije za jačanje međunarodnih karijera sutra, već cijeli tjedan ako ne i više hrvatsko pitanje u BIH bilo bi rješeno a svaka zemlja EU bi jasno kazala da to što Hrvatska traži nije nikakva ucjena nego prirodan državnički potez koji je u interesu EU i NATO stabilizacije Balkana, jer se to ionako ima provesti u BIH s obzirom da je presuda Ustavnog suda pravosnažna.

Stvarnost je zapravo porazno suprotna.

Plenković i Radman ne da ništa nisu postigli na ovoj temi nego su svoju nemoć dokazali pred Hrvatskim saborom tako što su, pazi sad ovo! – citiranjem izjave Bakira Izetbegovića, nastojali su poniziti Milanovića.

To su bili sati potpunog trijumfa 30 godišnje SDA poltiike nad HDZ-om RH.

Pretpostavljamo da je Čović u trom trenutku, gledajući prijenos Hrvatskog Sabora, podigao obrvu, razbio čašu i shvatio tko mu to svo ovo vrijeme prodaje priču kako se bore za njega i njegov narod u BIH.

A kao vrhunac dna, udvorništva i malicioznosti Radman je na N1 TV prekjučer, ostajući bez argumenata, krenuo vrijeđati vjerojatno najvećeg   borca za prava Hrvata u BIH. Čovjeka koji je taj posao radio desetljeće i pol. Besplatno i aktivistički. Iako su HDZ-ovci u RH i BIH i formalno i zakonski bili plaćeni da to čine. A šutjeli su.

Dakle ne samo da se RH vlada dodvorava Bakiru Izetbegoviću umjesto da po Europi lobira za sankcije mu nego su krenuli u medijsko ubijanje najvećeg borca za prava Hrvata u BIH.

Radman je doslovce klevetao  Raspudićevu obitelj i pokojnog oca mu,  te aludirao da je Nino Raspudić kao maloljetnik sa 16 godina zapravo bio dezerter. Uz to ga je upitao da zašto uopće živi u Hrvatskoj. Dodao je i da je obiteljski saborski uhljeb. Čovjeku koji je osvojio direktan mandat u Zagrebu.

Dakle ministar vanjskih poslova Hrvatske gospodo.Najveća tračerica među Plenkijevim barunima. Najveći barun među tračericama.

Mr. Bridgeton u hrvatskoj vladi.

guest
6 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Anonimac
Anonimac
3 mjeseci prije

Dajete primjer SAD i Francuske??Pa vi stvarno mislite da ste neka velesila..hihihihi

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
3 mjeseci prije

Ne mislimo već jesmo hihihihi

Anonimac
Anonimac
3 mjeseci prije

Ja kada čitam izjave Milanovića i Plenkovića o Hrvatima iz BiH meni se čini da su oni predsjednik i predsjednik vlade iz dvije RH.

Anonimac
Anonimac
3 mjeseci prije

Gospodin Milanovic je nas presjednik, predstavnik i voda ovi drugi su tu samo do novih izbora.

Anonimac
Anonimac
3 mjeseci prije

Trenutno imamo Predsjednika Suverene RH i Vladu podaničke RH koja se trudi svim silama dokazati da je njegov suverenizam na granici sa ludilom ili pod uticajem opijata.
Puna podrška predsjedniku!

Mate
Mate
3 mjeseci prije

Taj divni slatki petro-dolar , u njemu su sva blaga ovoga svijeta …tako neprikosniven , bljestav i moćan …ni moj narod ni sve sile ovoga i onoga svijeta ga neće moći nadvladati …jer Petro dolar je u meni i ja u njemu