Published On: Pet, ruj 11th, 2020
#3rd | By Desk

U HBŽ-u svi za vladu izuzev HDZ-a BiH, čak i SNSD i SDA; Ćosić ponovio: Za Vukadinovu vladu glasati će pet HDZ-ovaca

Nakon što su iz ŽO HDZ BiH HBŽ-a u priopćenju za javnost istaknuli da za vladu mandatara Ivana Vukadina neće dati podršku te da to neće učiniti ni zastupnici HDZ 1990, izgleda da je na terenu u toj županiji nastupio još jedan zakoret. Ove reakcije iz županijskog HDZ-a kao i iz središnjice stranke da njihovi zastupnici neće podržati novu vladu, te da će oni koji ju podrže biti sankcionirani, uslijedilo je nakon izjave predsjednika Skupštine HBŽ-a Joze Ćosića (HDZ 1990) kako će prijedlog nove vlade podržati i zastupnici HDZ-a BiH.

Jozo Ćosić potvrdio je svoju izjavu: “Mi ćemo potvrditi Vladu, a vladu će potvrditi i pet zastupnika HDZ BiH koji su još uvijek samo formalno-pravno zastupnici HDZ-a BiH. Također, imamo sporazum i sa SNSD-om koji smo potpisali u prostorijama HDZ 1990 i koji stoje iza potpisanog da će vladu podržati u punom kapacitetu. Također, podršku ćemo imati i od SDA s kojima također imamo sporazum. Jedini koji neće podržati je Ivan Jozić, zastupnik HDZ-a BiH”.

Komentirajući priopćenje ŽO HDZ BiH u kojem je navedeno da niti njihovi niti zastupnici HDZ 1990 neće podržati novu vladu, Ćosić je rekao da se radi “o nekorektnom potezu i političkom pritisku”.

Naime, u Skupštini HBŽ-a osam je zastupnika HDZ BiH, a prema Ćosićevim riječima, pet će ih dati potporu Vukadinovoj vladi, dvoje neće sudjelovati u najavljenoj sjednici skupštine 17. rujna, a jedan će glasati protiv.

Skupština broji i 4 zastupnika HDZ 1990, 3 HNL-a, 1 NSRZB-a, 1 HRS-a, 3 Srpske liste, 1 Županijske neovisne liste, 1 SNS-a, 2 SDA i 1 SDP-a.

(Republikainfo.com/V.S.H.)

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>