Published On: Pon, tra 15th, 2013

U EUROPERECIJI SE SRBOFOBIJA I DANAS ISPLATI: Apsolutni trijumf raspištoljene Ruže, težak 84000 eura godišnje

Prema neslužbenim rezultatima izbora za Europski parlament u Hrvatskoj, Ruža Tomašić osvojila je daleko najviše glasova birača koji su svoj glas poklonili listi HDZ-HSP AS-BUZ. Na toj listi, Tomašić je dobila 26,58 posto glasova birača, a drugoplasirani Andrej Plenković debelo kaska sa 15,41 posto glasova
Trećeplasirana je Dubravka Šuica, sa 12,92 posto glasova, pokazuju privremeni neslužbeni rezultati Državnog izbornog povjerenstva.
Ukratko, pravašica Ruža Tomašić najzaslužnija je za odličan rezultat HDZ-a na izborima za Europski parlament, iako je bila na 6. mjestu izborne liste.
U telefonskom javljaju za HRT, Ruža Tomašić rekla je da joj sin večeras slavi rođendan i da joj je to važnije od večerašnjeg slavlja, pa je zato ostala kući umjesto da dođe u izborni stožer HDZ-a. ‘Jednim okom pratim, jednim uhom slušam’, rekla je Tomašić, navodeći da su rezultati i nju iznenadili. 
Prema njezinoj ocjeni, onda nije euroskeptik, nego eurorealist.
‘Poželjni su ljudi koji vole svoje, a poštivaju tuđe. Nećemo u EU da pokažemo da ćemo potpisati sve što oni žele, nego da Hrvatskoj bude što bolje’, rekla je Tomašić u javljanju za Dnevnik 3 HRT-a.
Najavila je da će u Bruxellesu biti ‘dosljedna sebi’ i ‘raditi u interesu Republike Hrvatske’.

Za politologa Boška Piculu ‘apsolutno nije iznenađenje’ da je na listi koalicije oko HDZ-a upravo Ruža Tomašić dobila najviše glasova.
‘I očekivao sam da će dobiti najviše glasova, jer je bila najprepoznatljivija i zapravo najjasnije artikulirala što birači te liste očekuju da se kaže. Pri tome ona je više puta spominjala da nije bezuvjetno protivnica EU, nego kao što puno njezinih kolegica i kolega i ona u EP želi naglasiti nacionalne interese’, podsjetio je Picula.
Napominje i kako je njezin stav ‘potpuno legitiman’, te ukazuje kako je takav stav i dobio iznimno visok postotak podrške birača u Hrvatskoj te da ‘na njega i treba računati’.

14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare