Published On: Čet, kol 11th, 2016

U dva turska grada eksplodirale su bombe, pogođena je bolnica, više ljudi je poginulo

Na jugiostoku Turske dogodila su se dva teroristička napada u gradovima Kiziltepe i Diyarbaki. U dvama odvojenim napadima poginulo je osam osoba prema prvim, nepotvrđenim, informacijama, javlja lokalni medij Daily Sabah, dok je više od sedamdeset ranjenih.

Bolnicu u turskoj regiji Mardin prije nekoliko sati pogodila je bomba. Kako javljaju lokalni mediji, trenutno je troje poginulih, među njima je jedan civil i dvoje policajaca. Ozlijeđeno je oko 50 ljudi. Riječ je o području jugoistočne turske, konkretno o gradu Kiziltepe. Pretpostavlja se da su bombu aktivirali kurdski militanti, javlja Reuters.

Policijsko vozilo bilo je meta napada

Portal RT piše kako je u međuvremenu autobomba eksplodirala i u Diyarbakiru, još jednom gradu na jugoistoku zemlje. U eksploziji su ranjeni policajci, a njihovo vozilo, kako se čini, bilo je jedna od meta napada. Prema za sada dostupnim informacijama, poginulo je petoro, a ranjeno 25 ljudi, javlja AP.

Policija je za sada potvrdila najmanje četiri poginula čovjek u Diyarbakiru, no potvrdili su kako među ozlijeđenima ima i djece.


?A huge explosion now, reported in the center of/. pic.twitter.com/Jeae6yk5T8

The photo of burning car,possibily exploded near police in /.Many casualties on d ground.pic.twitter.com/lqxTlotHDJ

View image on Twitter