To je anomalija, ne vjerujem da je to u skladu s postulatima Fife i Uefe – kaže Ivica Perković Bio je u Domovinskom ratu, s legendarnim je Tigrovima prošao razna ratišta na kojima je, uostalom, i ranjen. Teško ranjen. I stoga izjava Ivice Perkovića, predsjednika Hrvatskog dragovoljca, kako će prije poginuti nego pustiti da HD izbace […]

" />
Published On: Sub, sij 11th, 2014

U DRAGOVOLJCU SU BIJESNI ‘Dinamovo otimanje talentirane djece zločin je prema malim klubovima!’

U DRAGOVOLJCU SU BIJESNI 'Dinamovo otimanje talentirane djece zločin je prema malim klubovima!'

To je anomalija, ne vjerujem da je to u skladu s postulatima Fife i Uefe – kaže Ivica Perković
Bio je u Domovinskom ratu, s legendarnim je Tigrovima prošao razna ratišta na kojima je, uostalom, i ranjen. Teško ranjen. I stoga izjava Ivice Perkovića, predsjednika Hrvatskog dragovoljca, kako će prije poginuti nego pustiti da HD izbace iz lige nije zazvučala pozerski, figurativno, već stvarno. I ona je jedan od motiva ovoga razgovora.
Što ste konkretno mislili kada ste to kazali?
– Zakleo sam se sebi i Bogu i narodu da ću poduzeti apsolutno sve da nam osiguram pošteno suđenje. Više ne mogu šutjeti i trpjeti te opetovane nepravde. Shvaćam da se ponekad događaju greške, to je normalno, ali ako se učestalo ponavljaju manjkavosti na račun jednoga kluba, onda to više nije slučajno! Pazite, kada jedan Igor Pamić kaže da je HD oštećeniji od Istre 1961, onda to nešto i znači.
Mislite da se to radi namjerno?
– Mislim da jest, jer je netko nešto zacrtao. Sigurno je da se netko pita što će biti sa Slavonijom ako ostane bez prvoligaša, no ako se to i dogodi, za to nije kriv HD! Krivi su ljudi koji vode Osijek. Tako možemo pričati i o Zadru, ili nekom trećem… Djelovanje kluba leži na ljudima koji ga vode te na gradovima iz kojih dolaze, pa ne može se nekoga spašavati na štetu nekoga drugoga, to tako ne ide. To nije dobro, to nije korektno, to nije fer. Ove godine slavimo 20. obljetnicu osnivanja, HD nije neki bezvezan klub, zaslužujemo tretman i od Saveza i od Grada. Ne možemo se nositi s većim klubovima, ali svi mi drugi morali bismo imati jednak tretman!
Mnogi će vam, međutim, spočitnuti da i imate zaleđe i zaštitu u vidu Dinama i Zdravka Mamića.
– Zdravko Mamić je prijatelj i kluba i moj osobno, no nismo popričali dosta dugo. Uostalom, ne zaboravite da smo mi Dinamu otkinuli dva boda… On je potreban HR nogometu, no postoji i jedna stvar koja mu se vjerojatno neće svidjeti: proteklih godina svjedočili smo velikom broju otimanja talentirane djece iz manjih klubova, što se definitivno ne smije događati. To je anomalija, to se mora ispraviti, ne vjerujem da je to u skladu s postulatima Fife i Uefe. Očekujem da se to promijeni; uzimati djecu od 12-13 godina je zločin prema malim klubovima!
Nećete, dakle, dopustiti da vas izbace, no ima li HD snage da i rezultatski izbori ostanak?
– Nama su nijanse nedostajale da već prošle jeseni osvojimo barem šest bodova više, što bi bio značajan kapital uoči proljetnog nastavka. Međutim, bez obzira na to, s Lesjakom te špicom koja dolazi, riješit ćemo ono što nam nedostaje a Mladinu poznajem, on će kroz pripreme istesat igru i momčadi ubrizgat samopouzdanje koje nedostaje. Igrom, nitko izuzev Dinama i Rijeke nije bio bolji od nas.
Koliki je, za kraj, HD-u potreban budžet da bude konkurentan u Prvoj HNL?
– Sa 6 milijuna kuna klubovi poput HD-a itekako mogu živjeti.