Published On: Čet, pro 20th, 2012

U Domu naroda predloženo razrješenje upravnog odbora RTVFBiH

SARAJEVO – Komisija za informiranje Doma naroda Parlamenta FBiH predložila je da taj dom na današnjoj sjednici u Sarajevu donese odluku o razrješenju Upravnog odbora Radio televizije FBiH u cijelosti te odluku o imenovanju novog saziva na mandat od dva mjeseca.
Komisija nije prihvatila izvješće o prošlogodišnjem poslovanju RTV-a, rekla je predsjednica tog parlamentarnog tijela Segmedina Srna-Bajramović.
“Budući da financijski izvještaji RTV-a FBiH ni za prethodne dvije poslovne godine nisu usvojeni te da je u izvješćima o reviziji tih financijskih izvještaja dano negativno mišljenje, stekli su se uvjeti za utvrđivanje odgovornosti Upravnog odbora RTV-a FBiH za kršenje zakona FBiH i nesavjesno poslovanje RTVFBiH “, kazala je Srna-Bajramović obraćajući se Domu naroda.
Dvotrećinska većina delegatskog Kluba Bošnjaka najavila je da će pokrenuti proceduru vitalnog nacionalnog interesa ukoliko dođe do glasovanja o predloženim odlukama.
Amir Zukić, predsjednik Kluba Bošnjaka, rekao je naime, da bi donošenje odluka koje je predložila Komisija za informiranje bilo neustavno i nezakonito.
Rasprava u Domu naroda je u toku.
Odluke o razrješenju Upravnog odbora RTV-a i imenovanju privremenog saziva na dva mjeseca odobrio je nedavno većinom glasova Predstavnički dom a da bi stupile na snagu, potrebna je i većinska podrška Doma naroda.
(Fena)

14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare