Published On: Uto, sij 12th, 2021

U Crnu Goru se od sada može ući bez negativnog testa na koronavirus

Ministarstvo zdravstva Crne Gore je na konferenciji za medije u ponedjeljak informiralo javnost o epidemiološkoj situaciji u toj zemlji te je naglašeno kako će građani od sada moći ulaziti u ovu državu bez testa na koronavirus.

Ministrica zdravstva Crne Gore Jelena Borovnić-Bojović kazala je na ovoj konferenciji za medije da su korigirane mjere protiv širenja koronavirusa u ovoj zemlji. Prema njenim riječima, bit će dopušten međugradski promet vikendom i ulazak u Crnu Goru bez testiranja na koronavirus, prenosi Klix.ba.

Crnogorski državljani, stranci koji imaju mjesto prebivališta u Crnoj Gori, kao i svi strani državljani moći će ulaziti u Crnu Goru preko svih graničnih prijelaza uz poštivanje zdravstvenih mjera u skladu sa zdravstvenim upozorenjem Instituta za javno zdravlje. Upozorenje će biti dostupno na svim graničnim prijelazima, kao i na stranici Instituta za javno zdravlje Crne Gore, rekla je Borovnić-Bojović.

Pored ove odluke, ministarstvo je donijelo i nove naredbe vezane uz rad kafića te je poručeno kako će oni i dalje raditi od 7 do 20 sati.

Direktor Instituta za javno zdravlje Igor Galić kazao je da epidemiološka situacija ima stabilan karakter, iako su bili veliki rizici u vrijeme novogodišnjih praznika.

Ukupan broj oboljelih je 52.431, trenutno 9.492, hospitaliziranih 356, a oporavljenih 42.214, rekao je Galić.

(www.jabuka.tv)