Published On: Ned, lis 3rd, 2021

U Čitluku uhićen zbog ubojstva iz 1995.: Otišao u Njemačku i u zeta ispalio pet hitaca

Zbog ubojstva u Njemačkoj iz 1995. godine, pripadnici MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) su, prema zamolnici nadležnih organa Savezne Republike Njemačke upućene BiH, a prema naredbi Županijskog tužiteljstva u Mostaru, u srijedu uhitili 59-godišnjeg Dragana B. iz Vareša, nastanjenog na području Čitluka.

Kako je Avaz doznao iz izvora bliskih istrazi, on je zbog ubojstva svog zeta Dražena P., sestrinog muža, bio nedostupan njemačkim pravosudnim organima, između ostalog, jer je otada mijenjao mjesta prebivališta, i to od Kanade preko Hrvatske do drugih europskih zemalja.

Zanimljivo je da se u BiH vratio prije više od desetljeća gdje se kao podstanar skrasio u okolini Čitluka, a jedno vrijeme bavio se i taksiranjem. U Čitluku ga poznaju kao korektnu osobu.

Također, Čitlučanima je, kako su kazali, poznata priča o tome da je ubio svog zeta.

Navodno, njegova sestra je često bila žrtva nasilničkog ponašanja svoga muža, a Dragan B. je zeta u nekoliko navrata upozoravao da to ne čini.

Nakon što je saznao da zet nije prestao zlostavljati njegovu sestru i da ju je, zapravo, i pretukao, automobilom se zaputio u Njemačku, gdje ga je pronašao i u njega ispalio pet hitaca iz pištolja. Nakon toga je pobjegao i godinama se uspijevao prikrivati.

Nakon saslušanja u Tužiteljstvu HNŽ-a, pušten je da se brani sa slobode.

Kako je rečeno, ne postoje razlozi za upućivanje prijedloga za određivanje pritvora. Budući da ga potražuju i druge zemlje i da se, praktično, nema više gdje skriti, nema opasnosti od bijega.

Zbog velikog protoka vremena ne postoji opasnost od utjecaja na svjedoke, uništenja dokaza, kao ni da bi mogao ponoviti isto kazneno djelo koje mu se stavlja na teret./HMS/

guest
2 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Risovčanin
Risovčanin
1 godina prije

aj ti sad budi pametan..

Sejdo pijandura
Sejdo pijandura
1 godina prije

Možeš misliti koliko mu je “naorao” da ga huja nije pustila do Njemačke.