U Čitluku tri časne sestre i dva svećenika zaraženi koronavirusom, među njima i fra Tomislav Pervan

U Čitluku su jučer potvrđeni novi slučajevi zaraze koronavirusom. Vezuju se s klasterom koji je nastao zbog zaraze časne sestra iz Čitluka koja je radila u Domu zdravlja Ljubuški.

Kako je potvrđeno Hrvatskom Medijskom Servisu u Čitluku su koronavirusom zaražene još dvije časne sestre te dva svećenika, među kojima je i fra Tomislav Pervan.

Oboljenje od koronavirusa potvrdio je i sam fra Tomislav, poznati ispovjednik na službi u Međugorju, koji djeluje kao duhovnik školskih sestara franjevki.

Njegovo obraćanje javnosti HMS prenosi u cijelosti:

“Dragi moji, jedna neugodna vijest.

Naime, uvukao se koronavirus u ovaj samostan u kome živim već sedam godina. Tu sam duhovnik časnih sestara, a svakodnevno – na dnevnoj osnovici – bio sam u župi kao propovjednik, ispovjednik, uglavnom. Ispovjednik već više od 20 godina. Pa hvala Gospodinu. Jučer smo testirani ovdje, dvojica fratar – ja i još jedan, te tri časne sestre. Svi smo pozitivni.

Ako se sjećate, ja sam negdje u srijedu jutro napomenuo da molimo za Papu koji je također ugrožen, ali sam stavio i svoje potrebe u vaše molitve. Neki su to iščitali da nešto nije u redu. Pa – slijedom – u utorak popodne osjetio sam groznicu, drhtavicu, hladnoću. Tipično za mene kad imam gripu. Slabost i drhtanje u slabinama. Ujutro sam već imao temperaturu, ne više od 37,7-8. Zvao svoju sestru koja me pokrila odmah lijekovima tako da sam bio s te strane zbrinut. Temperatura je ovih minulih dana opadala, nije bila na uzlaznoj krivulji što je simptomatično za korona-oboljele. Nisam imao nikakvih dišnih problema, ni s plućima, ni s bronhijama, mogao sam normalno disati bez ikakvih smetnji, bez onih peckanja ili žarenja o kome se govori. Mislio sam – redovita godišnja gripa – takvi su bili simptomi. Temperatura se održavala na graničnoj vrijednosti – oko 37,00 stupnjeva – malo dolje malo gore. – Za svaki slučaj jučer sam se testirao i test je ispao pozitivan. Sve u svemu, jedan blagi oblik infekcije.

Otkako je izdana zabrana izlaska za osobe 60+ nisam nikamo išao iz ove kuće ni dvorišta, nisam palio vozilo, držao sam se propisa. Ali, eto netko je donio virus u kuću. A u kući su 23 časne sestre, mahom starije dobi, koje su svoje dale Bogu i Crkvi te ovdje provode stare dane, ali su ustrajne u molitvi. One su ugrožene. Ne znam kakva bi slika ispala da su se sve testirale, a vjerojatno bi ih bilo još zaraženih. No, sad je sve u rukama Gospodinovim i liječnika.