Published On: Sri, lip 29th, 2022

U Bruxellesu smo mogli vidjeti da se status kandidata može dobiti a da se ništa ne radi

Oni koji su učinili puno više od Sjeverne Makedonije, Albanije i BiH nisu dobili ništa, istaknuo je Vučić.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da se u Bruxellesu vidjelo da se, kada je geopolitički interes EU u pitanju, može dobiti status kandidata, a da se ništa ne radi na pripremama za članstvo.

– Ovisi o političkoj i geopolitičkoj situaciji. Sada je bilo jasno da status kandidata možete dobiti ako niste ništa napravili u pripremi, kada je to u geopolitičkom interesu EU, a da oni koji su radili puno više poput Sjeverne Makedonije, Albanije i BiH nisu dobili ništa – rekao je Vučić, prenosi RTRS.

Rekao je da nije optimista po tom pitanju, ali da Srbija mora nastaviti svoj europski put.

– Moramo se najviše osloniti na svoju snagu. Pokazali smo da svojim radom, opstankom i ostankom na europskom putu, čuvajući tradicionalna prijateljstva, možemo promijeniti zemlju do neprepoznatljivosti – dodao je Vučić.

Vučić je, između ostalog, na otvaranju aerodroma “Rosulje” rekao da očekuje dobar posjet Dritana Abazovića, premijera Crne Gore, te da vjeruje u bolje odnose dviju zemalja.

guest
1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Kiklop
Kiklop
1 mjesec prije

Eu je skup drzava osnovana samo radi interesa jakih i velikih sila.Slobodni zidari i novac , novac i samo novac.Sve ostalo pocev od demokracije tj.vladavinom naroda je utopija.