Published On: Čet, srp. 12th, 2018

U BOSNI OVO NE MOGU SHVATITI: Škoti, Irci i Velšani “uništavaju” Engleze nakon poraza

Uoči polufinala Svjetskog prvenstva nije bila tajna da će engleski susjedi – Škoti, Irci i Velšani – zdušno navijati za Hrvatsku. Ovo je jako važan moment, jer su Hrvati u BIH pod stalnim napadima Sarajeva zbog tog jer navijaju za Hrvatsku a optužbe postaju političke. Ovdje vidimo jednu stabilnu razvijenu zemlju u kojoj više od pola kraljevstva puca od sreće nakon engleskog poraza. Što to znači? Da su Škoti fašisti? Da su Sjeverni Irci nešto jako zločasto? Možda UZP?

Otočka unutarnja rivalstva (ne samo nogometna) nadaleko su poznata. Jedan je Škot već uoči utakmice postao pravi hit svojom kreativnom podrškom Vatrenima, a tek nakon utakmice i velike pobjede Hrvatske susjedi Engleza došli su na svoje.

Društvene su mreže prepune zahvala Hrvatskoj na pobjedi, kao i duhovitih šala na račun poražene Engleske.

Neki su Škoti, Irci i Velšani nakon slavlja pristupili i ozbiljnijim temama, pa se pitaju kako je moguće da jedna mala Hrvatska, populacijom usporediva sa spomenutim državama, ali osjetno siromašnija, može ostvarivati takve sportske rezultate.

Pišu kako je vrijeme da i oni počnu stvarati igrače i igrati velika natjecanja. Možda im upravo ova povijesna pobjeda Hrvatske posluži kao inspiracija, a mi se nadamo se da će Vatreni imati podršku od Škota, Iraca i Velšana i ufinalu protiv Francuske.

Pošalji ovaj članak prijateljima:

Pravila ponašanja na Poskok.info ilitiga po stranjski Disclaimer