Published On: Sun, Jan 14th, 2018

U biografiji Brigitte Macron izlazi i priča koju je o njihovoj romansi francuski predsjednik napisao kao tinejdžer

U biografiji o francuskoj prvoj dami Brigitte Macron koju je priredila novinarka časopisa Closer, Maelle Brun, među ostalim se otkriva da je njezin suprug Emmanuel u vrijeme dok je bio tinejdžer, a ona njegova profesorica i istodobno supruga francuskog bankara, napisao ‘pikantnu’ priču nadahnutu njihovom romansom.

Emmanuel Macron, koji je prošli mjesec navršio 40 godina, u Brigitte se zaljubio kao petnaestogodišnjak za vrijeme dramskih vježbi u srednjoj školi u Amiensu, ne obazirući se na protivljenje svojih roditelja koji vezu sa ženom od njega starijom 24 godine nisu odobravali.

Autorica biografije prikupila je pedesetak priča različitih ljudi koji su poznavali ili poznaju Brigitte, nastojeći je prikazati iz više aspekata. Iz knjige se doznaje i kakav je njezin glazbeni ukus te da sluša razne glazbene žanrove.

Knjiga pod nazivom »Brigitte Macron, oslobođena žena« bit će predstavljena 17. siječnja u izdanju kuće L’Archipel.

»Emmanuelova priča koja se spominje u biografiji odvažno je djelo s pomalo prljavim detaljima. Naravno, imena nisu ista, no čini mi se da je on jednostavno morao izraziti ono što je tada osjećao«, kazala je neimenovana obiteljska susjeda iz Macronova rodnog Amiensa za časopis Closer.

»Nije riječ o autoriziranoj biografiji«, rekla je autorica Brun, dodavši da prva dama nije izravno povezana s njezinim projektom, već je uputila pitanja njezinu kabinetu te dobila odgovore na temelju kojih je biografija nastala.