Published On: Sri, stu 10th, 2021

U BIH PROGONE SAMO POŠTENE: Opet ročište za Fadila

Sud BiH zakazao je za danas nastavak suđenja federalnom premijeru Fadilu Novaliću i drugim u vezi s nabavom 100 respiratora u vrijednosti od 10.530.000 KM.

Osim Novalića, za spornu nabavku respiratora optuženi su suspendirani ravnatelj Federalne uprave civilne zaštite Fahrudin Solak, ministrica financija FBiH Jelka Milićević i vlasnik poduzeća “Srebrena malina” Fikret Hodžić.

Novalić, Solak i Hodžić optuženi su za udruživanje radi činjenja kaznenih djela u vezi s djelima zloupotreba položaja ili ovlasti, te primanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu utjecajem.

Njih optužnica tereti i za pranje novca, krivotvorenje ili uništavanje poslovnih ili trgovačkih knjiga ili isprava, krivotvorenje službene isprave i povredu obaveze vođenja trgovačkih ili poslovnih knjiga i sastavljanja financijskih izvještaja i njihovo krivotvorenje ili uništavanje./HMS/

guest
6 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Reset in Burek
Reset in Burek
28 dana prije

Poskok je bošnjačko gov*no od portala

Penzić
Penzić
Odgovori   Reset in Burek
28 dana prije

A ti toaletni papir koji ga čitaš 🙂

Dražen
Dražen
Odgovori   Penzić
28 dana prije

I tvoje su riječi poprilično tačne.

Penzić
Penzić
28 dana prije

Ovo če trajati i trajati i na kraju če svi biti nevini a mi oštečeni za dobru svotu u buđetu. U normalnim demokratskim državama ovaj proces bi bio gotov za mjesec dana i krivci smješteni u zatvor.

Dražen
Dražen
Odgovori   Penzić
28 dana prije

Nego šta. A trajaće i poslije proglašenja nezavisnosti RS.

Dražen
Dražen
28 dana prije

Ja vidi picnutih I sređenih odvjetnica bmti…