Published On: Čet, stu 19th, 2020

U BiH ima i ženu: Tko je Marokanac za kojim traga sva policija zbog ubojstva u Otesu

Sve policijske agencije u Bosni i Hercegovini, kao i Obavještajno-sigurnosna agencija (OSA) BiH, uključene su u potragu za trojicom stranih državljana, migranata, koji se sumnjiče za tuču u ilidžanskom naselju Otes u kojoj je ubijen 36-godišnji Jasmin Berović, dok su dvojica njegovih prijatelja teško povrijeđena.

– Policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva KS i dalje rade na rasvjetljavanju i dokumentiranju krivičnih djela ubojstvo i teška tjelesna povreda počinjenih na području Općine Ilidža 17. novembra. Poduzimaju se intenzivne mjere i radnje na pronalasku osoba koje se dovode u vezu s ovim događajem. O krivičnim djelima i raspoloživim saznanjima obaviještene su sve policijske agencije u Bosni i Hercegovini, kao i Obavještajno-sigurnosna agencija – saopćio je danas glasnogovornik MUP-a Kantona Sarajevo Mirza Hadžiabdić.

Policija identificirala jednog od osumnjičenih za ubojstvo na Ilidži: Ako ga vidite pozovite 122
MUP je sinoć, podsjetimo, objavio potjernicu za jednom osobom, za koju je utvrđeno da je u kritično vrijeme bila na mjestu ubojstva.

Radi se o 34-godišnjem Aglarasu Hichamu, državljaninu Maroka, koji, prema saznanjima Faktora, u BiH boravi već oko dvije godine.

Čak je i osuđivan zbog posjedovanja opojnih droga, nakon što su ga pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo hapsili u oktobru prošle godine, i pronašli kod njega marihuanu namijenjenu za uličnu prodaju.

Iz Tužilaštva KS nam je potvrđeno da je osuđen na četiri mjeseca zatvora, uvjetno, s rokom kušnje od godinu.

Kako saznajemo, on u Bosni Hercegovini ima i ženu, bh. državljanku, s kojom navodno ima i dijete. Prije oko mjesec je boravio u kampu za migrante, odakle je otjeran jer je pio, drogirao se i krao od drugih migranata.

Osim njega, u sukobu na Ilidži sudjelovala su još dvojica zasad neidentificiranih migranata s jedne, te pet državljana BiH s druge strane.

Kako se jučer moglo čuti na mjestu događaja, ispred ugostiteljskog objekta u Otesu, koji drži brat ubijenog Berovića, sukob je izbio kada su Berović i njegovi prijatelji pokušali otjerati migrante iz kafića, koji je morao biti ubrzo zatvoren zbog policijskog sata.