Published On: Thu, Jul 11th, 2019

U AKCIJI POLICIJE S ulica Sarajeva sklonjena 132 migranta, trojica opasna po nacionalnu sigurnost

Službenici sarajevske policije u koordinaciji s pripadnicima Službe za poslove sa strancima su u srijedu u poslijepodnevnim satima s ulica glavnog grada BiH u prihvatne centre prebacili 132 osobe, saznaje Klix.ba.

Glasnogovornica MUP-a Kantona Sarajevo Suvada Kuldija potvrdila je da je akcija okončana u večernjim satima, ali da će policajci u narednom razdoblju nastaviti sa sličnim aktivnostima.

Čak 110 osoba je sa Željezničke i Autobuske stanice prevezeno u prihvatne centre u Ušivak i Delijaš, a 22 su pronađene na ilidžanskom terminalu.

“Tri osobe su stavljene pod nadzor i prebačene u Imigracijski centar u Istočnom Sarajevu jer su predstavljanje prijetnju po nacionalnu sigurnost”, kazala je Kuldija.

Policijska akcija je izvedena s ciljem sprečavanja i sankcioniranja svih oblika nezakonitog ponašanja migranata koji u velikom broju dolaze u Sarajevo.

Oni nezakonito borave u brojnim neadekvatnim odnosno napuštenim objektima te na javnim površinama što, prema riječima službenika sarajevskog MUP-a, može utjecati na sigurnosnu situaciju.

Akcija je sprovedena i nakon niza krivičnih djela koje su migranti napravili u Sarajevu, piše Klix.ba./HMS/