Published On: Čet, stu 28th, 2019

Twitter je najavio brisanje neaktivnih računa. Stoga, ako ne želite izgubiti profil koji ne koristite, ulogirajte se

Ako dugo niste koristili Twitter, a imate korisnički račun, možda bi bilo pametno da se ulogirate. Naravno, ako želite zadržati svoje ime profila. Naime, Twitter je putem e-maila najavio svojim neaktivnim korisnicima da će im početi brisati korisničke račune jer su neaktivni preko šest mjeseci. Čistka će početi 11. prosinca, a trajat će nekoliko mjeseci.

Stoga, ako škicate neki fora username koji je netko registrirao 2009. godine i od tada ga ne koristi, i ako ste dovoljno brzi, moći ćete ga preuzeti. No, to ne znači da ćete ga moći preuzeti odmah 11. prosinca, budući da će proces brisanja neaktivnih korisničkih računa trajati nekoliko mjeseci.

BRISANJE BI MOGLO PROUZROKOVATI RAZNE PROBLEME

Iz kompanije su izjavili da je čistka neaktivnih korisnika pokušaj da se na mreži stvori “točniji i vjerodostojniji sadržaj na koji se korisnici mogu osloniti”. Premda nisu objasnili što to točno znači, vjerojatno pod time misle da će se u pretrazi lakše pronaći korisnik kojeg tražite, bez pretraživanja u moru neaktivnih korisničkih računa.

No, postoji možda i negativna strana. Korisnički računi ljudi koji su umrli, bez da su nekome ostavili svoju lozinku, također će biti trajno obrisani. Isto vrijedi i za ljude koji su na duljem bolničkom liječenju, bez pristupa internetu. Problematično bi bilo i brisanje nekih značajnijih korisničkih računa iz ranih dana Twittera, koji su s vremenom postali neaktivni, a nose neku vrijednost, barem sentimentalnu.

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare