TVRTKA S VIŠE OD 600 ZAPOSLENIH Sportska kladionica Formula svim zaposlenicima produžila ugovore i dala plaće

Lijepe i pozitivne priče su ovih dana prava rijetkost, a pogotovo kada su u pitanju radna mjesta, stoga smo dužni objaviti jednu takvu vijest.

Naime, sportska kladionica Formula d.o.o. iz Posušja odlučila je i u ovim izuzetno nepovoljnim vremenima ostati uz svoje djelatnike. Inače, kladionica Formula je jedan od vodećih priređivača igara na sreću u Federaciji Bosne i Hercegovine.

“Zbog svima dobro poznatog razloga, čitav svijet je stao preko noći, a samim time i naša tvrtka u kojoj imamo više od 600 zaposlenika. Bez obzira što i dalje ne znamo osnovnu varijablu, a to je vrijeme trajanja pandemije korona virusa, odlučili smo donijeti slijedeću odluku:

Plaće za mjesec ožujak/mart će se isplatiti svim djelatnicima i to u punom iznosu iako smo sukladno odluci Kriznog stožera FBiH bili primorani zatvoriti svoja vrata već 16. ožujka/marta. Nakon toga, odlučili smo do daljnjega, odnosno do okončanja ove krizne situacije, isplaćivati svim zaposlenicima tvrtke osnovnu plaću umanjenu za iznos toplog obroka.

Također, važno je napomenuti da od naših 600 i nešto djelatnika, imamo i nemali broj onih koji imaju “Ugovor o radu na određeno vrijeme”, pa su tako nekima ugovori istekli u prošlim danima, a nekima će u međuvremenu isteći. Sukladno zakonskim odredbama FBiH, nakon isteka takvih ugovora, mi više nemamo nikakvih obveza prema tim djelatnicima.

Međutim, smatramo da treba u izvanrednim situacijama poput ove postupiti ponajprije ljudski, a ne strogo zakonski i da na sve djelatnike treba gledati jednako, bilo da se radi o radnicama u poslovnicama ili njihovim poslovođama, raznim administratorima, onima zaposlenima prije 15 dana ili zaposlenima prije 15 godina. U ovakvoj situaciji svi smo jednaki i stoga smo odlučili svima koji su se našli u takvoj situaciji produžiti ugovore i nastaviti isplaćivati plaću.

Iz svega navedenog, jasno je da smo imali prostora za neke drugačije metode,poput otkaza djelatnicima s isteklim ugovorom ili slanja svih djelatnika na nekakve “neplaćene dopuste”, ali nismo. Odlučili smo do daljnjega trpjeti ogromne novčane gubitke, a sve to kako bi naši djelatnici imali koliku toliku financijsku sigurnost u ovom vremenu nesreće.” – stoji u priopćenju sportske kladionice Formula d.o.o. Posušje.

 

 

poskok.info