Published On: Uto, pro 20th, 2016

Tvrde da je bio član FETO-a: Turska policija uhapsila majku i sestru ubice ruskog ambasadora

Muškarac koji je danas ubio ambasadora Andreja Karlova identifikovan je kao Mevlut Mert Altintas, bivši turski policajac koji je otpušten iz službe poslije pokušaja puča u Turskoj 15. jula, objavio je portal Haberturk

 Turska policija uhapsila je večeras majku i sestru napadača koji je pucnjima iz pištolja ubio ruskog ambasadora u Turskoj na otvaranju izložbe fotografija u galeriji u Ankari, javlja televizija CNN Turk.

Dvije žene su uhapšene u jugozapadnoj turskoj provinciji Ajdin, navodi turska televizija, bez daljih detalja, prenosi Reuters.
Muškarac koji je danas ubio ambasadora Andreja Karlova identifikovan je kao Mevlut Mert Altintas, bivši turski policajac koji je otpušten iz službe poslije pokušaja puča u Turskoj 15. jula, objavio je portal Haberturk.
Altintas (22) je bio član terorističke organizacije FETO, navodi Tass.
On je, u odjelu i s kravatom, danas po podne s policijskom propusnicom ušao u galeriju u Ankari i iz pištolja pucao u leđa ruskog ambasadora u trenutku kada je on držao govor, otvarajući izložbu fotografija “Rusija očima Turaka”.
Ambasador je preminuo od zadobijenih povreda, a napadač je ubijen.
U napadu su ranjene još tri osobe, prenosi Tanjug.
Ministarstvo vanjskih poslova Turske osudilo je danas ubistvo ruskog ambasadora Andreja Karlova na otvaranju izložbe fotografija u Ankari i obećalo da će turske vlasti istražiti sve aspekte tog zločina i krivce pozvati na odgovornost, javlja Tass.
 
(FENA/em)
 
 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>