Published On: Sri, sij 20th, 2021

TVRDE DA IH JE SILOVAO ILI SEKSUALNO ZLOSTAVLJAO Još 20 djevojaka podnijelo prijavu protiv Aleksića od kako je uhićen

Od trenutka kada je priopćeno da je vlasnik škole glume “Stvar srca” Miroslav Aleksić (69) uhićen zbog sumnje da je silovao i seksualno napastvovao svojih šest učenica, još 20 djevojaka je podnijelo prijavu policiji, tvrdeći da su i one bile njegove žrtve, pišu Večernje novosti.

Od njih se sada uzimaju izjave, koje će biti proslijeđene Višem javnom tužiteljstvu, koje će zatim donijeti odluku hoće li protiv Aleksića proširiti istragu.

On je uhićen zbog sumnje da je od 2008. pa do prošle godine, u prostorijama svoje škole, seksualno napastvovao tada maloljetnu glumicu Milenu Radulović i još pet svojih učenica, a na teret mu stavlja osam silovanja i sedam kaznenih djela nedozvoljene spolne radnje.

Prema nekim informacijama, tužiteljstvo bi od od srijede trebalo početi uzimati izjave oštećenih.

Aleksiću je, nakon saslušanja u tužiteljstvu, odlukom Višeg suda u Beogradu određen pritvor od 30 dana i on će najprije boraviti u karantinu, odnosno u izolaciji beogradskog Centralnog zatvora zbog situacije s koronavirusom.

Večernje novosti pišu i da učitelj glume, po svemu sudeći, ima problema angažirati odvjetnika, pošto mu je u utorak punomoćje otkazao i Nemanja Jolović. Tako je za tri dana promijenio tri odvjetnika, a još nekoliko poznatih odvjetničkih ureda odbilo ga je zastupati.

Jolović je rekao za Večernje novosti, da je kad je nakon određivanja pritvora Aleksiću pročitao naredbu za istragu, video je da jedna od oštećenih djevojaka kćerka njegovog dobrog prijatelja i da je u sukobu interesa.

Aleksić je u Višem tužiteljstvu na saslušanju u potpunosti negirao sve optužbe, uz komentar da mu nije jasan motiv zbog kojeg ga Milena Radulović i ostale djevojke terete za ovako teška djela./HMS/