Published On: Fri, Sep 25th, 2020

TUŽNO JE TO VIŠE GLEDATI: Do kada će Kosor i Mesićeva biti ucijenjeni od strane Izetbegovićevog pravosudnog podzemlja?

Kritizirajući posjet Dodika Zagrebu Stjepan Mesić između ostalog je kazao:

On je zadnji kojeg bi ja pozvao u posjetu. Po Ustavu, BiH predstavljaju trojica i mogao sam sa njima samo razgovarati.

Međutim vijest iz 2006. godine ga demantira:

Hrvatski predsjednik, Stjepan Mesić, boravi u četvrtak u posjeti BiH. Iako je ova posjeta bila ranije najavljena, Mesić se početkom sedmice u Zagrebu sastao sa dvojicom članova Predsjedništva BiH – Željkom Komšićem i Harisom Silajdžićem. Predsjedavajući Predsjedništva Nebojša Radmanović je burno reagirao na ovaj susret jer mu, kako je rekao, nije najavljen.

Ponavlja se mesićizam u Mesića i u pozne dane.

Malo je ustaša, malo partizan. Malo je za ravnopravnost naroda u BIH malo je za Komšića. Malo je za to da se Srbima kad ih se tjera iz Hrvatske mjeri prašina na opancima i širi radikalizam, malo je za pomirenje i tezu da su Srbi najveće žrtve rata u RH, malo bi postrojavao Tutiće po Širokom i širio radikalne govore, malo bi osuđivao politiku Tute, Bobana i sličnih.

Inače ovaj tuzlanski muftija iz šljivika, bio je predsjednik RH dva puta. Ucijenjen optužnicom iz Sarajeva za sudjelovanje u UZP-u on i Jadranka Kosor danas daju izjave kakve političko Sarajevo naruči. Radi se o vađenju iz naftalina teza i izjava koje nemaju veze s današnjom političkom stvarnosti a koje imaju tek za cilj ogaditi RH javnosti bilo kakav susret s Dodikom. Kad bi se teze iz ovih izjava primjenile recimo na ratnu i političku prošlost u Bošnjaka tko bi se to iz vrha SDA uopće ikada smio pojaviti u RH s obzirom na broj pobijenih Hrvata i zločine počinjene  od strane Armije BIH nad njima, koji su uostalom bili i RH državljani. Ništa manje vrijedni od onih u RH.

Recimo Mesić je tako ovih dana potpisao ove izjave naručene iz Sarajeva

Napomenuo je i da je Željko Komšić izabran legalno i legitimno, te da je branio BiH i rat proveo braneći BiH, te da mu nije jasno zbog čega bi bio isključen iz političkih razgovora o BiH. Dodao je i da je jasno da se vodi kampanja protiv Komšića.

Ono što su oni dogovorali u Karađorđevu, ja sam protiv toga bio. Kad se Tuđman vratio iz Karađorđeva, gdje se nasamo našao sa Miloševićem, rekao je da mu je Milošević predložio da Hrvatska dobije banovinske granice, plus Cazin, Kladušu i Bihać. Još je rekao: ‘Evo da vam ja kažem, kako je to Milošević rekao. Rekao je: Franja, ti uzmi Cazin, Kladušu i Bihać, ono što meni ne treba’. A ja sam rekao: ‘Čekaj Franja ali to znači rat’. On je rekao: ‘Stipe ne znaš povijesne silnice’. Ja sam rekao: ‘Možda ne znam povijesne silnice, ali ja imam logiku, čim se diraju granice, to je rat. A šta kaže na to Alija?’ A on mi kaže: ‘Nema šta reći Alija, kad se srpske i hrvatske škare slože, nema mjesta za Aliju'”, ispričao je bivši predsjednik Hrvatske.

 

Mesić je izgleda jedini pravnik u RH koji tvrdi da je Komšić legalan i legitiman te vrti staru mantru o dogovoru Milošević Tuđman. Dogovor Krajišnik Izetbegović, koji je ovih dana objelodanjenj, koji je imao svoje lice i naličje, svoje potpise i stavke ugovora, nešto je što Mesić ne smije komentirati. Zašto? Pa zbog političkog Sarajeva.

Zašto RH Vlada ne zaštiti ljudsko dostojanstvo dvojca Mesić Kosor?

Bez obzira što se radi o bijednoj kreaturi, ipak bi RH trebala više brinuti o dostojanstvu svojij bivših predsjednika  i premijerki. Zašto RH Vlada protuoptužnicama protiv vodstva Armije BIH skine ovo višegodišnje breme ucjene s Mesića i Kosorove?

Tužno je to postalo gledati na BH TV kućama. Te uporne izjave dvaju nebitnih prošlosti. Bez ikakve političke snage, utjecaja  i važnosti.