TUŽNA PRIČA Posljednji status Livnjaka koji je u nedjelju pronađen mrtav

“Ja se poželio mamine kuhinje. Baš mi se jede grah neki domaći sa suhim mesom. Hranite se majčinom ljubavlju, a ne nacionalizmom”

Iako je radio i živio u Sarajevu, on je u proteklih desetak dana bio u posjeti majci u Livnu, a nakon toga sve je iznenadila vijest da je naprosto nestao!

“Ja se poželio mamine kuhinje. Baš mi se jede grah neki domaći sa suhim mesom. Hranite se majčinom ljubavlju, a ne nacionalizmom. Od toga se ne živi !!!”, podijelio je prije mjesec dana sa svojim prijateljima 28-godišnji Amer Sitnić, mladić iz Livna, čija je tragična smrt potresla Bosnu i Hercegovinu.

Desilo se to u petak 29.12. oko 17 sati. Kako je potvrdila majka njegove vjerenice Belme, Sitnić se trebao vratiti po majku u 21 sat, ali nije došao.

Posljednji put kada je viđen bio je u svom automobilu marke “Renault Clio” na području Livna. Nakon što je njegov nestanak i zvanično prijavljen, za njim je bila raspisana potraga, a angažirana  je i gorska služba u Livnu. Istovremeno, putem društvenih mreža i portala proširio se apel za pomoć u traženju nestalog mladića.

Ali, nakon dva dana obistinile su se “najcrnje slutnje” nakon što je stigla vijest – na lokalitetu “Bostanu” u blizini naselja Guber, pored Livna u nedjelju je pronađeno beživotno tijelo nestalog 28-godišnjeg Amera Sitnića iz Livna.

Kako se saznaje iz policije, obdukcija zbog novogodišnjih praznika treba… biti obavljena u utorak, nakon čega bi se trebao znati točan uzrok smrti.

U PITANJU SUICID!?

Predstavnik za javnost MUP-a HBŽ Ivica Vrdoljak je potvrdio da je na spomenutoj lokaciji pronađeno beživotno tijelo ovog mladića.

“Prema obavljenom uviđaju, najvjerovatnije se radi o samoubojstvu vješanjem, a u blizini tijela je pronađen i automobil nastradalog koji je prevezen do MUP-a zbog vještačenja. Slučaj je sada u nadležnosti dežurnog tužitelja i čeka se obdukcija kako bi se utvrdio uzrok smrti”, izjavio je Vrdoljak, prenosi Doznajemo.

Zasad se može samo nagađati zbog čega je mladić, koji je bio pred ženidbom i – kako se činilo – “punim plućima” uživao u životu, počinio suicid.

Da, praktično ništa nije upućivalo na to šta će se dogoditi potvrdila nam je i u kratkoj izjavi najbolja prijateljica njegove zaručnice, koja je i sama aktivno učestvovala u širenju apela tijekom potrage na socijalnim mrežema. Na pitanje zna li nešto o mogućim motivima zbog kojih bi Amer mogao “dignuti ruku na sebe”, kratko je dogovorila:

“Ne zna nitko!”