Published On: Pon, velj 25th, 2013

Tuzlanski taksisti štrajkaju glađu

Grupacija samostalnih taksi prijevoznika u Tuzli počela je danas štrajk glađu ispred Općine Tuzla zbog toga što, kako objašnjavaju, Služba za komunalne poslove samovoljno i nelegalno dodjeljuje taksi stajališta na lokacijama u gradu.
“Nakon višegodišnjih molbi, zahtjeva Općini Tuzla za dodjeljivanje taksi stajališta u Tuzli i obraćanja Službi za komunalne poslove, izgradnju i poslove mjesnih zajednica, nije nam omogućeno da ostvarimo svoja prava i egzistenciju. Pokušali smo prošlog tjedna razgovarati s nadležnima u općini i resornom ministarstvu, ali su razgovori propali, a nitko iz nadležne općinske službe nije nas kontaktirao. Naš jedini preostali način je da stupimo u štrajk glađu” izjavio je predstavnik okupljenih taksista Elvir Imamović.
Izrazio je nezadovoljstvo zbog toga što se nadležne službe i nakon obavijesti o najavi štrajka nisu odazvale.
Samostalni taksi prijevoznici su pojedinačno tokom proteklih šest godina predali zahtjeve Općini Tuzla za dodjeljivanje taksi stajališta u Tuzli. Iz sigurnosnih razloga i po propisima novog Zakona o cestama Tuzlanskog kantona, objašnjava Imamović, onemogućeno im je da rade na bilo kojoj općini Tuzlanskog kantona.
(Dnevnik.ba)