Published On: Thu, Jul 6th, 2017

TUZLANSKA ŽUPANIJA: U akciji policije uhićeno 12 osoba, među kojima i tri žene

Dvanaest osoba, među kojima i tri žene, uhićeno je jučer u akciji djelatnika Sektora kriminalističke policije MUP TŽ-a – Odjeljenja za borbu protiv zlouporabe opojnih droga zbog sumnje da su u proteklom periodu na teritoriju grada Tuzla počinili više kaznenih djela neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga, kao i kaznenog djela posjedovanja i omogućavanja uživanja opojnih droga, prenosi Hrvatski Medijski Servis. 

Prema saopćenju MUP-a TŽ, djelatnici Odjeljenja za borbu protiv zlouporabe opojnih droga su u suradnji sa Županijskim tužiteljstvom TŽ i postupajući po naredbama Općinskog suda u Tuzli, izvršili pretrese na 13 lokacija na teritoriju grada Tuzla, kojom prilikom su slobode lišeni G.U. (34), M.A. (31), H.F. (31), M.A. (29), I.S. (28), G.O. (29), K.K. (26), T.S. (21), H.D. (31), A.M. (30), M.P. (55) i T.A. (50), svi iz Tuzle.

Prilikom pretresa na navedenim lokacijama pronađena je određena količina biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “cannabis“, što će biti predmet vještačenja, te oružje, minsko-eksplozivne naprave, mobilni telefoni, kao i drugi predmeti koji ukazuju na izvršenje kaznenog djela.

Nakon kriminalističke obrade, navedene osobe će uz izvješće o počinjenom kaznenom djelu biti predate u nadležnost Županisjkom tužiteljstvu TŽ. /HMS/