Published On: Sub, lis. 7th, 2017

Tuzlaci traže oštru sankciju za sarajevskog gimnazijalca zbog ispisivanja grafita na spomeniku na Kapiji

Spomenik ubijenoj tuzlanskoj mladosti na Kapiji oskrnavljen je  vandalskim činom, priopćeno je iz press službe Grada Tuzle.

Naime, na jednodnevni izlet je u Tuzlu stiglo više autobusa sa područja Kantona Sarajevo u kojima su bili učenici srednjih škola, prenosi N1.

Prema riječima glasnogovornika MUP-a TK Izudina Šarića, jedna maloljetna osoba koja je bila u alkoholiziranom stanju je saslušana u policiji, o čemu je obaviješten i tužilac.

Lokalni mediji su izvjestili da je na Kapiji ispisan grafit “TM” i “HZ” odnosno skraćenice za navijačke skupine Manijaci i Horde Zla. Ovu informaciju u MUP-u TK nisu mogli potvrditi.

“Najoštrije osuđujemo ovaj vandalski čin i zahtijevamo od nadležnih organa da se počinilac kazni najoštrijom kaznom predviđenom za ovu vrstu djela. Skrnavljenje spomenika na Kapiji nanijelo je veliku bol i neočekivani udarac roditeljima i rodbini žrtava zločina na Kapiji, ali i svim građanima Tuzle”, navode u službi Grada Tuzle.

Zbog ovog vandalskog čina ostali učenici su bili primorani čekati u autobusima dok maloljetnik nije ispitan, a zatim su u pratnji policije svi napustili Tuzlu.

Pošalji ovaj članak prijateljima:

Pravila ponašanja na Poskok.info ilitiga po stranjski Disclaimer