Published On: Uto, lis 6th, 2015

TUZLA SE ČISTI OD LIJANOVIĆA: Zašto SIPA dopušta uhićenima prikrivanje lisica odijelom?

Premijer Tuzlanske županije Bego Gutić uputio je Županijskoj skupštini zahtjev za razrješenje dužnosti ministra trgovine, turizma i prometa Edina Ajanovića, a zbog nemogućnosti izvršavanja poslova iz resorne i nadležnosti Vlade Tuzlanske županije.

Kako je priopćeno iz Vlade TŽ, u svom dopisu premijer Gutić je zatražio od rukovodstva Skupštine, da u skladu s Poslovnikom o radu, na idućoj sjednici odluči o ovom prijedlogu.

Ministar Ajanović je nedavno uhićen u akciji Federalne uprave policije u Tuzli, te mu je, zajedno s Jerkom Ivanković Lijanovićem, Suadom Čamdžićem i Mersedom Šerifovićem, Županijski sud Tuzla odredio jednomjesečni pritvor.

Predsjednik Skupštine Tuzlanske županije Senad Alić potvrdio je Feni da je dobio prijedlog premijera TŽ-a Bege Gutića za smjenu ministra trgovine, prometa i turizma u Vladi TŽ, koji je nedavno u Tuzli priveden u akciji Federalne uprave policije. Alić navodi da će se o ovom prijedlogu županijskog premijera Skupština očitovati na idućoj sjednici.

Naglasio je da će županijska skupština podržati Gutićev prijedlog za smjenu ministra Ajanovića, iz razloga koji su nastali proteklih dana, te zbog nemogućnosti obavljanja poslova.

Na pitanje iz koje će političke stranke biti novi ministar trgovine, prometa i turizma TŽ, Alić kaže da će razgovarati i s Narodnom strankom Radom za boljitak, “jer su oni još dio vladajuće većine”.

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare