Tužiteljstvo predložilo jednomjesečni pritvor za Josipa Šimića

Tužiteljstvo KS predložilo je Općinskom sudu u Sarajevu određivanje jendomjesečnog pritvora za Josipa Šimića kojeg su pripadnici SIPA-e uhitili u utorak navečer, potvrdila je za Klix.ba Azra Bavčić, glasnogovornica Tužiteljstva KS.

Šimić je osumnjičen za krivična djela krivotvorenje isprave i lažno predstavljanje.

“Pritvor je predložen zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke, prikrivanja dokaza i zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela”, kazala je Bavčić.

Šimić je Tužiteljstvu u BiH 28. kolovoza dostavio krivičnu prijavu protiv ministra sigurnosti BiH Dragana Mektića, uz koju je priložio i krivotvoreni dokument SIPA-e u kojem stoji da je državna agencija pratila i prisluškivala vršiteljicu dužnosti glavne tužiteljice Tužiteljstva BiH Gordanu Tadić te da su informacije i transkripti dostavljani Mektiću.

Iz SIPA-e su se tada oglasili priopćenjem za javnost u kojem su naveli da v. d. glavne tužiteljice Tužiteljstva BiH Gordana Tadić i potpredsjednica VSTV-a Ružica Jukić nikada nisu bile predmet rada SIPA-e, niti su prema njima poduzimane posebne istražne radnje. Nakon dva dana Šimić je saslušan u prostorijama SIPA-e.