Published On: Uto, srp 30th, 2019

Tužiteljstvo HNŽ-a izdalo nalog za postupanje financijskoj policiji u predmetu Aluminij d.d. Mostar

Poradi transparentnosti u radu, izvješćujemo javnost da je Tužiteljstvo HNŽ izdalo Nalog Financijskoj policiji F BiH da izvrši nadzor nad financijskim poslovanjem društva „Aluminij“ d.d. Mostar, i to svih Uprava i naložilo da tim nadzorom obuhvati cjelokupno razdoblje od posljednje kontrole Financijske policije pa do dana obavljanja nadzora, kao i da  na tim poslovima angažira dovoljan broj ovlaštenih službenih osoba Financijske policije.
Također, naloženo je da se nadzorom posebno utvrde i provjere poslovi oko nabavke električne energije kao energenta, te nabavke svih ostalih sirovina i materijala neophodnih za proces proizvodnje. Nadalje, naloženo je da se izvrše provjere i sačini analiza prodaje proizvoda iz proizvodnog procesa, te da se posebno analiziraju poslovni odnosi sa „velikim“ dobavljačima i povezanim društvima, kao i to da se pribavi i analizira sva poslovna dokumentacija koja može upućivati na drugo eventualno nezakonito postupanje i činjenje kaznenih djela i otkrivanja počinitelja.
Uporedo s ovom aktivnošću, Tužiteljstvo je saslušalo određeni broj svjedoka i osumnjičenih u predmetima koji su ranije formirani, kao i po prijavi Udruge malih dioničara „Aluminija“ d.d. Mostar, pa su u tom smislu i upućeni pozivi svim dosadašnjim direktorima društva koji do sada nisu saslušavani u Tužiteljstvu, i to: Ivi Bradvici, Željku Kordiću, Nikici Ljubiću, Ružici Udovičić, Mariju Gadžiću i Draženu Pandži, te predsjednicima Nadzornih odbora.
U narednom razdoblju uslijedit će pozivanje i preostalih članova pojedinih Uprava, te predsjednika i članova Nadzornih odbora iz pojedinih razdoblja rukovođenja društvom „Aluminij“ d.d. Mostar.
Naglašavamo da je od našeg zadnjeg priopćenja, tj. javnog poziva, Županijsko tužiteljstvo HNŽ Mostar zaprimilo svega jednu kaznenu prijavu od Udruge malih dioničara „Aluminija“ d.d. Mostar.
Tužiteljstvo HNŽ profesionalno postupa u svim gore navedenim predmetima, te još jedanput odbacuje insinuacije o neprofesionalnosti i političkom utjecaju i zahvaljuje pojedinim medijima koji su svojim objektivnim pisanjem, te prezentiranjem pojedinih dokaza i činjenica postali koristan izvor informacija za ovo Tužiteljstvo.
guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare