Ponedjeljak, 15 srpnja, 2024

Tužiteljstvo će koristiti prisluškivane razgovore između urednika Federalne TV i Živka Budimira

Must Read

Nakon četrnaest neuspjelih nasilnih pokušaja uvođenja prinudne uprave na Federalnoj televiziji radi potčinjavanja uređivačke politike ove medijske kuće svojim uskostranačkim interesima, dio vladajuće elite posegnuo je za novim metodama – zloupotrijebiti pravosuđe radi ucjenjivanja i diskreditacije Federalne radio-televizije i njezinoga urednika Redakcije vijesti Avde Avdića – navodi se u priopćenju RTVFBiH.
Naime, iz državnoga tužiteljstva započela je distribucija prisluškivanih razgovora koje je vodio urednik Redakcije vijesti Avdo Avdić s predsjednikom Federacije BiH Živkom Budimirom tijekom obavljanja svojih svakodnevnih uredničkih poslova.
Selektivno odabrani razgovori, izvučeni iz konteksta i bez bilo kakve veze s predmetom istrage u “slučaju Budimir”, namjeravaju se objaviti, sutra, na javnoj raspravi Suda BiH o produljenju pritvora predsjedniku Federacije BiH Živku Budimiru. I ljudima iz novinarske struke i javnosti poznato je da u obavljanju novinarskoga posla svaki novinar, a posebice urednici redakcija svakodnevno komuniciraju s nositeljima javnih funkcija jer je to dio njihovoga posla.
Dovoljno je porazna činjenica da se i danas, 2013. godine, prisluškivaju novinari i urednici medija u Bosni i Hercegovini, a potpuni slom demokratskih standarda je zloupotrebljavanje tih razgovora radi diskreditacije novinara i medija.
Ako tome dodamo da su ljudi iz RTVFBiH već danima izloženi ucjenama iz spomenutih tužiteljskih i političkih krugova da će svi prisluškivani razgovori, uključujući i one koji duboko zadiru u sferu privatnoga, biti objavljeni ako FTV ne prestane izvještavati o sumnjivim radnjama vodećih političkih predstavnika, onda su motivi tvoraca stalnih pritisaka na RTVFBiH više nego jasni.
– Radio-televizija FBiH poziva, stoga, sve demokratske snage u našoj zemlji, kao i predstavnike međunarodnih institucija, da se suprotstavimo ovom novom pokušaju diskreditacije medija i novinara kroz korištenje prisluškivanja novinara te da napokon i Bosna i Hercegovina postane normalna, demokratska zemlja u kojoj novinare ne prisluškuju, a posebice u kojoj se razgovori dobijeni prisluškivanjem novinara, kada oni nisu predmet kaznene obrade, paušalno, selektivno i zlonamjerno objavljuju u javnosti. Ovaj nas slučaj podsjeća na famoznu aferu “državni udar”, iz 2003. godine, kada su na istovjetan način prisluškivani novinari i političari – stoji u priopćenju.
Bez obzira na sve, FTV će ostati ustrajna u obavljanju svoga posla i neće pristati na bilo kakve ucjene jer na to nemamo pravo zbog javnosti ove zemlje i činjenice da građani BiH imaju pravo znati tko nezakonito troši novce poreznih obveznika, tko je kriv što im kasne plaće i mirovine i tko na njihovoj muci nezakonito stiče financijska sredstva, priopćeno je iz RTVFBiH.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Najveći izdajnik u povijesti Hrvatske podijelio je zemlju neprijateljima pa pobjegao. Danas je tek ikona neobrazovanih….

SAMO tridesetak kilometara od Sarajeva nalazi se selo Bradina. Radi se o relativno nevažnom mjestu u kojem posjetitelji mogu...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -