Published On: Čet, kol 11th, 2016

TUŽITELJSTVO BiH: Podignuta optužnica protiv Džinić Almira zbog pridruživanja ISIL-u

Tužitelj Odsjeka za terorizam Tužiteljstva BiH, podigao je optužnicu proti. Džinić Almira, rođenog 2.12.1997. godine, u Tešnju, državljanina BiH zbog pridruživanja ISIL-u, javlja Hrvatski Medijski Servis.
Optuženi se tereti da je, zajedno sa svojom obitelji, koncem 2013. godine, otputovao na područje Republike Turske, s namjerom da se prebaci na područje Sirije i Iraka i pridruži paravojnim struktuama ISIL-a, koji je Vijeća sigurnosti UN-a proglasilo terorističkom organizacijom i sudjeluje u oružanim sukobima na tom području.
Prema prikupljenim dokazima, optuženi je pristupio oružanim formacijama ISIL-a, gdje je kao pripadnik terorističke skupine sudjelovao u oružanim sukobima na području Sirije, sve do mjeseca srpnja 2016. godine, kada je napustio područje Sirije.
Tijekom provođenja istrage Tužiteljstvo BiH i partnerske policijske i sigurnosne agencije, prikupile su dokaze o boravku optuženog u strukturama ISIL-a na području Sirije.
Optuženi se tereti da je postao pripadnik terorističke skupine i počinio kazneno djelo-organiziranje terorističke skupine iz članka 202d. stavak 2. u svezi sa stavkom 1. Kaznenog zakona Bosne i Hercegovine.
Tužiteljstvo BiH nastavlja intenzivne aktivnosti u borbi protiv terorizma i aktivnosti koje imaju veze s terorizmom, naročito u segmentu procesuiranja državljana BiH koji sudjeluju na stranim ratištima Sirije i Iraka, priopćeno je iz Tužiteljstva BiH./HMS/

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>