Published On: Sri, ožu 25th, 2020

Tužiteljstvo BiH formiralo predmet o skupu u firmi “Igman” gdje je došlo do širenja koronavirusa

Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine formiralo je predmet te se vrše provjere o skupu koji je organiziran 11. ožujka u firmi “Igman” u Konjicu, potvrđeno je za Balkansku istraživačku mrežu Bosne i Hercegovine (BIRN BiH).
U ovom trenutku iz Tužiteljstva za BIRN BiH nisu mogli dati više detalja o ovoj istrazi koja je pokrenuta nakon što je ova firma organizirala skup povodom godišnjice kompanije. Nadležni su objavili da je na tom skupu došlo do širenja koronavirusa.

Prvi slučaj koronavirusa u BiH zabilježen je 5. ožujka, nakon čega su stručnjaci preporučili da se izbjegavaju okupljanja.

Ranije su iz firme “Igman” izdali priopćenje u kojem su naveli da je naredba o zabrani održavanja javnih skupova na području Federacije donesena šest dana poslije, odnosno 17. ožujka ove godine, te da je skup održan u skladu s mjerama koje su tada bile na snazi. Nakon što je potvrđeno da je direktor ove firme Đahid Muratbegović pozitivan na koronavirus, kompanija “Igman” je obustavila proizvodnju na period od dva tjedna.

Prema posljednjim informacijama, u Konjicu je nakon zabave nastao takozvani klaster zaraženih virusom – do sada su 22 potvrđena slučaja, dok je jučer preminuo vozač direktora Muratbegovića.

Iz Sveučilišne kliničke bolnice Mostar su potvrdili da je Muratbegović danas hospitaliziran nakon što je do sada boravio u kućnoj izolaciji.