Published On: Čet, lis 9th, 2014

TUŽITELJ: Slavo Lijanović je rekao da je brat Jerko mozak cijele operacije

Uhićeni Milorad Bahilj kazao je da mu nije jasan prijedlog Tužiteljstva prema kojem će on pobjeći u Hrvatsku. – Što bih pobjegao u Hrvatskoj, ja sam Srbin, ljepše mi je u zatvoru, rekao je Bahilj.

U nastavku današnjeg ročišta po prijedlogu Tužiteljstva da se produži pritvor uhićenima u akciji “Brend”, uhićeni Milorad Bahilj, ministar trgovine u Vladi FBiH i član stranke “Radom za boljitak” kazao je da mu nije jasan prijedlog Tužiteljstva prema kojem će on pobjeći u Hrvatsku. Bahilj je na iznenađenje mnogih kazao da bi se složio s tim da je tužitelj rekao da će pobjeći u Srbiju, obrazlažući to činjenicom da je on jedini Srbin među uhićenima i da ne vidi razlog zašto bi bježao u Hrvatsku, piše Avaz.

– Što bih pobjegao u Hrvatskoj, ja sam Srbin, ljepše mi je u zatvoru, rekao je Bahilj.

bahilj

Zanimljivo je da je tužitelj Ismet Šuškić kazao da je Slavo, brat Jerke Ivankovića Lijanovića prije dva dana dao iskaz u kojem je priznao da je njegov brat bio mozak cijele operacije uhićene skupine, no obrana je to čvrsto negirala.

Svih pet odvjetnika bilo je suglasno da se ne produži pritvor za dva mjeseca nego da im se odrede mjere zabrane i da budu pušteni na slobodu

Obrana Joze i Slave Ivankovića, te Milorada Bahilja ponudila je Tužiteljstvu jamčevinu kako bi njihovi klijenti bili pušteni na slobodu. Obrana Slave i Joze ponudila je 300.000 KM u nekretninama, a obrana Bahilja 200.000 također u nekretninama, no tužitelj nije prihvatio ovaj iznos kazavši da je imovina Lijanovića pod hipotekom i da oni nemaju što dati u zajam. Pojasnio je da je to zbog prijave koji je Hypo banka podnijela protiv Lijanovića.

Sud BiH oduku o prijedlogu Tužiteljstva donijet će sutra ili eventualno u petak kada osumnjičenima i ističe mjesec dana pritvora.

Agencije/VL

14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare