Published On: Sri, stu 22nd, 2017

Turski novinar dobio otkaz zbog vrijeđanja Bošnjaka

O Kutahyalijevim uvredama raspravljat će i Vrhovno vijeće za radio i televiziju Turske, a njegovu izjavu je osudio i Hidayet Turkoglu, proslavljeni turski košarkaš, također porijeklom iz Sandžaka, te predsjednik Košarkaške federacije Turske.

Turski novinar, kolumnista i sportski komentator Rasim Ozan Kutahyali dobio je otkaz na televiziji Beyaz zbog vrijeđanja Bošnjaka. Kutahyali je 19. studenog u emisiji uživo uputio pogrdne i uvredljive riječi na račun Bošnjaka, a glavni urednik za sport na televiziji Beyaz Ertem Sener je kazao da je saradnja s Kutahyalijem prekinuta.

“Srca naše braće Bošnjaka su slomljena. Mi smo s našom braćom Bošnjacima kao nokat i meso. Prema odluci koju smo večeras donijeli s upravom našeg kanala, od danas prekidamo suradnju s Rasimom Ozanom Kutahyalijem”, rekao je Sener.

Kutahyalijeva izjava je izazvala brojne reakcije.

“Navodni komentator svojim riječima nije samo povrijedio Bošnjake, on je počinio zločin protiv cijelog čovječanstva, bez obzira na etničku ili vjersku pripadnost, prvenstveno turskog naroda. Zbog riječi koje je izgovorio pred očima turskog naroda, negirajući sve vjerske, moralne i ljudske vrijednosti, protiv osobe čije ime više ne želim spominjati, ne samo kao dijete turske obitelji, porijeklom Bošnjak, već i kao zastupnik turskog naroda u Parlamentu, podnijet ću krivičnu prijavu tužiteljstvu u Ankari i ovaj proces ću pratiti do kraja”, poručio je Saffet Sancakli, bivši turski nogometni reprezentativac, porijeklom iz Sandžaka, te aktualni zastupnik u turskom Parlamentu ispred turske Partije nacionalnog pokreta.

O Kutahyalijevim uvredama raspravljat će i Vrhovno vijeće za radio i televiziju Turske, a njegovu izjavu je osudio i Hidayet Turkoglu, proslavljeni turski košarkaš, također porijeklom iz Sandžaka, te predsjednik Košarkaške federacije Turske, prenosi Al Jazeera Balkans.

“Nismo zaslužili Rasima Ozana Kutahyalija i osobe poput njega, koji na podao i budalast način nastoje poniziti bošnjački narod, koji je oduvijek imao iskrene i prijateljske odnose s Turcima. Kao Bošnjak, najoštrije osuđujem ovu osobu i pozivam tužitelje da obave svoj posao”, poručio je Turkoglu putem Twittera.

Nakon izbijanja skandala Kutahyali se ispričao Bošnjacima.

“Jedan od muškaraca kojeg najviše cijenim zbog političke mudrosti je Alija Izetbegović. U svojoj zbirci knjiga imam sve knjige o njemu. Nitko me ne može predstaviti protivnikom bošnjačkog naroda”, kazao je Kutahyali.

Turski mediji pišu da su Kutahyalija navodno otpustile i novine Sabah.

 

0 0 glasovi
Ocjena članka
guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x