Utorak, 16 srpnja, 2024

Turske obitelji tješi razgovor s djecom pod ruševinama. Možda ih više neće vidjeti

Must Read

LJUDI u gradu Hatayu koriste “komadiće ruševina, što god im dođe pod ruku, kako bi došli do zatrpanih” ispod srušenih zgrada, rekla je Alex Crawford, dopisnica Sky Newsa iz Turske. “Čula se jedna žena kako viče: ‘Čuje li me itko?'”

“Oni čuju neke zvukove, pa nastavljaju dozivati i osluškivati ne bi li čuli voljene koji su ovdje živjeli. Ali došli su s puno hrabrosti i nade. Njihovi alati jedva da mogu učiniti išta zgradi od osam katova koja je sada sva srušena. Rođaci gledaju, bolesni od brige, a iznutra raste bijes”, rekla je.

Politički razlozi za izostanak pomoći

Jedan joj je muškarac kazao da od vlade nije stigla nikakva pomoć – a spasioci nemaju struje za napajanje svojih strojeva. “‘Mi ovdje jednostavno umiremo’, rekao mi je čovjek.”

Crawford opisuje kako žene stoje skupljene i plaču te “nalaze utjehu u razgovoru s djecom koju možda više nikada neće vidjeti”. “‘Budi jak’, rekla je žena nekome zarobljenom. ‘Budi jak, tu smo.'”

Čini se da je pokrajina koja se nalazi na granici sa Sirijom jedna od najteže pogođenih. Tamo je dom ogromnog broja sirijskih izbjeglica koje su ovdje pobjegle od rata, na sigurno. Gradonačelnik Hataya je iz glavne oporbene stranke, zbog čega se sumnja da je to razlog za ograničenu pomoć. Međutim, predsjednik Recep Tayyip Erdogan rekao je danas poslijepodne da su timovi iz 18 zemalja u regiji kako bi “odgovorili na potres”.

- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Nova “navodna” vijest iz Pariza

Inače prva verzija naslova na Index.hr bila je ovo: Do jutra možda bude da je u slučajnoj šetnji okrznut čuvar...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -