TURSKA POSLA: N1 podnijela krivične prijave protiv Mulahusića, Avdića, Drine, Pašića i NN osoba

Kako se navodi u prijavama podnesenim Državnoj agenciji za istrage i zaštitu (SIPA) i Tužiteljstvu Bosne i Hercegovine, objavama na Facebooku Jasmin Mulahusić i Faruk Drina te objavom na društvenoj mreži TikTok Amir Pašić Faćo ugrozili su sigurnost podnositelja prijave. Oni su izravnim i neizravnim prijetnjama pozvali širi krug javnosti na činjenje krivičnog djela, te govorom mržnje jasno pozivali na nasilje te vjersko – etničke sukobe pri čemu su javno opravdavali zločine protiv čovječnosti, a što bi, kako je i navedeno u prijavi, ugrozilo sigurnost i život podnositelja prijave te dovelo do narušavanja javnog reda i mira.

Jasmin Mulahusić je 3. rujna 2023. godine na svom društvenom profilu, na stranici Facebook, javno podijelio objavu koja sadrži fotografiju Amira Zukića uz komentar koji je dodatno izazvao niz prijetećih i uvredljivih poruka.

Faruk Drina je 6. rujna na svom društvenom profilu, na stranici Facebook, javno podijelio objavu koja sadrži fotografiju Amira Zukića te uvredljiv sadržaj koji je također izazvao niz niz prijetećih i uvredljivih komentara na samoj objavi.

Većina komentara koji su uslijedili nakon objava Mulahusića i Drine sadrže veličanje zločina protiv čovječnosti, kao i pozivanje na vjersko-etničke sukobe, prijetnje da će se to dogoditi i Zukiću, ali i prijetnje njegovoj obitelji.

Na društvenoj mreži TikTok s profila SlucajeviX objavljen je video na kojem Amir Pašić Faćo proziva Amir Zukića uz upotrebu psovki i kletvi, kao i prijetnje otvarajući tako prostor da se mržnja kao i prijetnje nastave širiti, a sve rezultira ozbiljno ugroženoj sigurnosti podnositelja prijave.

more recommended stories