Published On: Sat, May 11th, 2013

Turska: Počinitelji napada u Reyhanliju povezani sa sirijskim režimom, nije bilo treće eksplozije

Ministar unutarnjih poslova Republike Turske Muammer Guler, priopćio je večeras u Hatay da su otkriveni počinitelji napada automobilima bombama, u kojima je danas u provinciji Reyhanli nedaleko od tursko-sirijske granice smrtno stradalo preko 40, dok je više od 100 osoba povrijeđeno.
 
“Otkrivene su osobe povezane s današnjim napadima u Reyhanliju. Utvrđeno je da su te osobe povezane s organizacijama odanim sirijskom režimu i tamošnjim obavještajnim agencijama”, pojasnio je Guler. On je na konferenciji za novinare u Hatay negirao navode o trećoj eksploziji u Hatay, rekavši da vijesti o trećoj eksploziji u naseljenom području blizu Reyhanlija nisu istinite. Podsjećajući da su u Reyhanliju eksplodirala dva automobila bombe Guler je rekao da je većina operativnih radnji oko otkrivanja počinitelja završena, ponavljajući kako je utvrđeno da su osobe umiješane u napade povezane s organizacijama odanim sirijskom predsjedniku Bashar al-Assadu i tamošnjim obavještajnim službama.“Naša policija je vrlo brzo reagirala.
U nedavnom sličnom događaju vrlo brzom reakcijom je riješen slučaj. Htio bih upozoriti građane Reyhanlija da ovaj događaj ne dovode u vezu sa sirijskim iznjeglicama u našoj zemlji. Netko bi možda htio takav rezultat, ali molim građane da budu oprezni i ne nasjedaju na provokacije “, dodao je on. U današnjim eksplozijama dvaju automobila bombi u provinciji Reyhanli, nedaleko od turske granice sa Sirijom, smrtno su stradale 43 osobe, dok je više od 100 povrijeđeno.