Published On: Pet, lis 29th, 2021

Turska ne želi više čekati: od SAD-a traže ili F-35, ili F-16, ili nazad pare…

Turski ministar vanjskih poslova Mevlut Cavusoglu rekao je da će Sjedinjene Države morati Turskoj nadoknaditi štetu

Odluka Turske da kupi ruske sustave protuzračne obrane S-400 onemogućuje joj daljnje sudjelovanje u kupnji F-35. F-35 ne može koegzistirati s ruskom platformom – navodi Bijela kuća

Turski ministar vanjskih poslova Mevlut Cavusoglu rekao je da će Sjedinjene Države morati nadoknaditi Turskoj jer je odbila prodati im vojne zrakoplove F-35 ili će im morati dati alternativnu ponudu.

Naravno, očito misli na zahtjev Turske za kupnju većeg broja vojnih aviona F-16, no pitanje je hoće li to proći, piše današnji DefenseNews.

Naime, zastupnici u američkom Kongresu već su pisali predsjedniku Bidenu tražeći od njega da ne prodaje avione Turskoj.

Drugim riječima – SAD odbija bilo kakvu suradnju dok Turska ne “popravi svoje ponašanje”.

Turska je dugogodišnji partner od povjerenja i NATO saveznik više od 65 godina, ali prihvaćanje S-400 nije prihvatljivo.

Turska je dugogodišnji partner od povjerenja i NATO saveznik više od 65 godina, ali prihvaćanje S-400 nije prihvatljivo.

Bijela kuća je u srijedu objavila priopćenje u kojem potvrđuje taj potez, kojim Washington prijeti mjesecima.

Odluka Turske da kupi ruske sustave protuzračne obrane S-400 onemogućuje joj daljnje sudjelovanje u kupnji F-35. F-35 ne može koegzistirati s ruskom platformom za prikupljanje obavještajnih podataka koja će se koristiti za učenje o njegovim naprednim sposobnostima, prema Bijeloj kući.

Napominju da je Turska dugogodišnji partner od povjerenja i saveznik u NATO-u više od 65 godina, ali prihvaćanje S-400 potkopava odlučnost svih NATO saveznika da se ne bave ruskim sustavima.

guest
2 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Pod Orjenom
Pod Orjenom
1 mjesec prije

Ipak je izglednije da neće biti ništa ni od jareta ni od para. Anglosaksonci ne vraćaju ni ono što sud kaže da su ukrali, a kamoli neki tamo avans. Turci će tek sada da vide kako je kada naletiš na veću i pokvareniju budalu od sebe. Trgovac te vara osmijehom, žena plaćujući, a niko tako krupno kao anglosaksonac te ne opali po džepu i to onako džentlmenski, da se naredni 50 godina ne možeš oporaviti.

Klempo
Klempo
Odgovori   Pod Orjenom
1 mjesec prije

Ha ha bravo orjen – samo su anglosaksonci pokvareniji od turaka! Niko drugi.